Caută
Close this search box.

VIDEO În ce vilă de lux trăieşte Alinei Bica în Costa Rica

aacerile necurate

Alina Bica s-a lansat. Afacerile necurate pe care le învârte la nivel transnaţional au captat-o în aspiratorul Costa Rica. Practic, fostul procuror antimafia este protejat de un şmecher costarican. Acesta mai are sub oblăduirea sa şi alţi români anchetaţi în ţară pentru fraudă şi fapte de corupţie.

Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru Alina Bica

Afacerile necurate, în cea mai ciudată ţară din lume

Afacerile necuate despre care vorbim au loc într-una dintre cele mai ciudate ţări din lume. În anii 40, acest stat micuţ centramerican a fost în pragul războiului civil. Două facţiuni politice rivale se contestau reciproc, afirmând că ea este legitimă.

Arestându-se reciproc. Cu foarte mare dificultate s-a ajuns la un acord de non-beligeranţă. De la situaţia extrem d etensionată de atunci, până la ceea ce se petrece acum, este o diferenţă uriaşă.

Ţara fără armată

Azi, Costa Rica este cel mai prosper stat din America Centrală şi unul dintre cele mai prospere, evident, după SUA şi Chile – supranumit „Germania Americii de Sud”. Dar cel mai ciudat este că acest stat nu are armată, pe care a desfiinţat-o cu decenii în urmă.

Aceasta în condiţiile în carevecinul El Salvador are mari probleme şi un perpetuu război civil de foarte mulţi ani, iar în Panama a avut loc o invazie militară a SUA, pentru a-l captura pe dictatorul Manuel Noriega.

Afacerile necuate. Polul de putere corupt

În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima, informează Rise Project. Scopul declarat al societății comerciale: prestări servicii, import-export, agricultură și creșterea animalelor.

Toți patru sunt sau au fost implicați în scandaluri de corupție în România. Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este trezorierul companiei. Soțul ei, Mircea Octavian Bica, și el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă, instrumentat chiar de DIICOT, este unul dintre acționari.

Celălalt acționar este omul care a ales numele firmei din Costa Rica. Aici se concentrează ceea ce ar putea fi afacerile necuate. Se numește Călin Silviu Pop. Este un om de afaceri condamnat definitiv, în 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și executare de lucrări miniere fără licență.

L-a denunţat pe Scripcaru

Pop este inculpat acum într-un alt dosar aflat pe rolul instanței din România. Este vorba despre dosarul de corupție al primarului din Brașov, George Scripcaru. Pop l-a denunțat pe Scripcaru în acest dosar.

Afacerile necurate sunt arborescente.

El a descris procurorilor cum a câştigat firma sa din România contracte pe bani publici. Totul – în schimbul cumpărării de materiale electorale și pachete de mâncare pentru campania lui Scripcaru.

Afacerile necuate rimează cu Costa Rica

Din 2012 încoace. Firma folosită de Pop pentru a obține contractele de la Brașov se numește ASP Agregate SRL. Numele este similar cu cel al companiei înființate împreună cu Alina Bica. Al cărei nume rimează cu Costa Rica. Ca şi afacerile necurate.

Romantic: Pop și soțul Alinei Bica au constituit patrimoniul firmei ASP Centroamerica cu un fax Panasonic. De asemenea, cu un… dulăpior pentru documente cu patru sertare. Ei și-au împărțit frățește acțiunile companiei. Cinci și cinci.

Mihai Rădulescu epuzează o băştinaşă

Contactul local al familei Bica și al lui Călin Silviu Pop în Costa Rica este un alt român: Mihai Rădulescu. Afacerile necurate ale acestuia sunt palpitante şi au legături cu sistemul criptocomunist de după 1990 al FSN.

Acesta a dobândit și cetățenie costaricană, după ce s-a căsătorit cu localnica Josselyn Auxiliadora Granizo Garcia, în vara anului 2012. Jesselyn abia împlinise atunci 18 ani, iar mariajul a durat până în iulie 2015, când a avut loc divorțul.

Rădulescu-cel-băgat-în-toate-cele

Rădulescu e fostul director general Electrica Serv SA, companie care asigură întreținerea liniilor electrice din România. A fost implicat în multe scandaluri. A fost acuzat, între altele, că a bătut-o, în mai 2008, pe șefa serviciului juridic Electrica Serv, în sediul companiei.

Aceasta nu ar fi fost de acord cu deciziile lui Rădulescu. A fost un timp consilier al unui pesedist cu ștate vechi, Octav Cozmâncă, fost senator PDSR şi PSD.

Vila de lux rădulesciană, la dispoziţia soţilor Bica

În Costa Rica, el a pus la dispoziția soților Bica vila de lux unde locuiește, într-o suburbie a capitalei San Jose de Costa Rica. Rădulescu este a patra persoană din ASP Centroamerica.

El este fiscal în firmă, adică persoana care răspunde de legalitatea demersurilor companiei în fața autorităților din țara latinoamericană. Vila împărțită acum de Rădulescu cu familia Bica se află la numărul 175, în complexul de lux Lomas de Granadilla, și a mai găzduit români certați cu legea.

Rădulescu a înființat, de fapt, mai multe firme în Costa Rica. Într-una dintre ele, denumită Inversiones Cospol de Costa Rica, s-a asociat cu un avocat român, Adrian Drăghici, condamnat în 2015 la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a încasat nejustificat milioane de euro din executarea silită frauduloasă a Termoelectrica SA. Un alt asociat în această companie este fosta soție din România a lui Rădulescu, Sanda Alina Mateescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri