Caută
Close this search box.

Alertă: 126 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat vineri seara, la România TV, că, în ultima săptămână, au fost înregistrate 126 de cazuri noi de rujeolă.

Încă de la instalarea sa la Ministerul Sănătății, Sorina Pintea a declarat că susține vaccinarea și campaniile de promovare ale vaccinurilor trebuie intensificate.

Părintele plătește amendă dacă nu participă la cursul de informare

„Ca noutate pot să vă spun că săptămâna aceasta am mai înregistrat 126 de cazuri noi de rujeolă, săptămâna trecută – 64 de cazuri noi. Deci devine imperios necesar să discutăm despre legea vaccinării obligatorie. Dar nu este vorba de obligaţia părintelui de a-l vaccina pe copil, sau, mă rog, vine autoritatea, îl ia de mână, îl duce şi îl vaccinează. Nici vorbă. Este despre obligativitatea părintelui de a-şi asuma acest lucru, adică de o declaraţie pe proprie răspundere că nu doreşte să îl vaccineze, de obligativitatea părintelui de a participa la cursuri de informare, despre asta vorbim în obligativitate. Eu sunt pentru asumare, părintele să îşi asume, îl oblig să îşi asume. Plăteşte amendă dacă nu participă la cursuri de informare”, a declarat Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri