Caută
Close this search box.

Alertă cu antrax în Bruxelles, chiar în clădirea Consulatului României

alerta antrax

Alertă privind un atac cu antrax în Bruxelles, chiar în clădirea în care își are sediul secția consulară a României. Intervenția a durat aproximativ trei ore.

Alerta a fost declanşată după primirea unui plic care conţinea un praf suspect la adresa Bulevardul Régent, numerele 47-48. La această adresă sunt două firme private şi sediul Consulatului României, relatează site-urile de ştiri DHnet.be şi Sudinfo.be, citate de Mediafax.

„Am primit un apel la ora 14.37 în care se anunţa primirea unui pachet suspect la o adresă de pe Bulevardul Régent”, a confirmat Olivier Slosse, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din zona Ixelles (Bruxelles).

Persoane plasate în carantină

„Două persoane au intrat în contact cu plicul. Deocamdată, nu prezintă nici un simptom”, a declarat Pierre Meys, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Bruxelles.

„Serviciile pentru decontaminare au fost mobilizate. Substanţa a fost izolată şi va fi analizată”, a precizat Pierre Meys.

Conform altor surse, patru persoane au fost plasate în carantină din cauza incidentului.

Autorităţile belgiene încearcă să afle cine a trimis plicul suspect.Cele patru persoane plasate în carantină sunt testate pentru a se determina dacă au fost contaminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri