ANAF i-a luat la ochi pe românii care comandă produse pe Internet sau telefonic din ţările din afara Uniunii Europene. În special din China.

colete
FOTO: wickybay.com

Inspectorii ANAF au observat că o parte dintre cei care vin să-şi ridice coletele din vamă declară sume suspect de mici pentru a beneficia de scutirile de taxe.

Fentează statul la plata taxelor vamale şi a TVA

 
În perioada august-decembrie 2017, Fiscul a recuperat taxe în valoare de 391 de mii de lei, echivalentul a 85 de mii de euro, din care 41% au fost calculate pentru colete venite din China.

În total sunt 6.309 colete, pe care inspectorii le-au depistat alertaţi de valorile foarte mici declarate.

De ce apelează unii cumpărători la aceste artificii?Pentru că scapă de plata TVA pentru bunuri cu o valoare mai mică de 10 euro, potrivit digi24.ro. Dacă pachetul are o valoare sub 150 de euro, sunt scutiţi de taxe vamale.

Cele mai multe cazuri au fost semnalate la Direcţia Vamală Braşov, unde inspectorii au controlat peste 130 de mii de colete. În clasament urmează Direcţia Vamală Timişoara.

Cât despre produsele subevaluate, inspectorii au descoperit, de exemplu, un telefon de 300 de dolari, dar cu o valoare declarată de 20 de ori mai mică de un cumpărător din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here