Caută
Close this search box.

Băncile încep ofensiva împotriva monedelor virtuale

Bank of America, Citigroup și JPMorgan sunt băncile care iau primele măsuri împotriva monedelor virtuale sau criptomonedelor. Potrivit Bloombergachiziția criptomonedelor, precum bicoin, a fost interzisă cu cardurile emise de cele trei instituții bancare menționate.

Bank of America a început de săptămâna trecută să refuze tranzacţile cu cardurile băncii pe platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale. Măsura se aplică tuturor cardurilor de credit personale şi de afaceri ale clienţilor, dar nu şi cardurilor de debit. La fel și Citigroup a aplicat aceeasi restricție tuturor cardurilor de credit.

Bitcoin a pierdut jumătate din valoare, începând din 18 decembrie, coborând sub nivelul de 8.000 de dolari, pentru prima oară din luna noiembrie.

China interzice tranzacțiile cu criptomonede

Autorităţile de la Beijing şi-au anunţat intenţia de a elimina toate tranzacţiile cu criptomonede care se mai realizează încă în China, prin blocarea accesului la platformele de tranzacţionare din străinătate şi retragerea aplicaţiilor acestora de pe platformele mobile locale, notează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri