Caută
Close this search box.

Călin Popescu Tăriceanu, la Sinaia: „Abuzul în serviciu nu este corupţie”

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Sinaia că România are una dintre cele mai dure legislaţii privind abuzul în serviciu. Asta spre deosebire de celelalte state europene civilizate. Şi că abuzul în serviciu în realitate nu este corupţie.

Liderul ALDE a făcut declaraţiile la şcoala de iarnă a TLDE.

Gigi Becali l-a ”desființat” pe Tăriceanu: ”A aruncat cinci daruri de la Dumnezeu !”

Călin Popescu Tăriceanu: „Să nu umflăm balonul aşa de tare!”

„Acum trei zile (…) chiar şefa instituţiei (Laura Codruţa Kovesi- n.r.) spunea că peste jumate din dosarele instrumentate de DNA sunt pentru abuzul în serviciu. Deci, abuzul în serviciu este o aşa-anumită infracţiune asimilată cu corupţia.”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Politicianul crede că, „fără să fie corupţie, s-a hotărât la un moment dat ca ea să fie asimilată cu corupţia”. Tăriceanu le-a explicat tinerilor membri ALDE că, „din acest motiv, bilanţul este extrem de umflat şi lumea din străinătate priveşte cu îngrijorare amploarea aşa-zisului fenomen al corupţiei în România”.

„Eu nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă interesul nostru este să umflăm balonul aşa de tare ca lumea să creadă că este o ţară care trebuie eventual mai bine evitată.”

, a opinat politicianul.

Călin Popescu Tăriceanu: Cred în echilibru

„Eu cred într-o soluţie de echilibru (…). Eu cred că noi suntem în momentul de faţă cu cea mai excesivă reglementare, care face ca oameni nevinovaţi să fie acuzaţi, care face ca o administraţie întreagă să rămână crispată, să nu mai aibă curajul de a lua decizii din cauza posibilităţilor de a fi acuzaţi de abuz în serviciu.”

, spune Călin Popescu Tăriceanu.

În viziunea politicianului, „la extrema cealaltă, avem ţările din Europa, care nu au prevăzută în legislaţia penală abuz în serviciu. Deci, cred că trebuie găsită o cale de mijloc (…) care să reprezinte şi necesitatea de a controla şi de a sancţiona acest fenomen, (…) dar fără să existe abuzuri şi excese”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri