Caută
Close this search box.

Cel mai bun rezultat românesc din ultimii 23 de ani la Olimpiada de iarnă

Chiar dacă aproape nimeni nu se aștepta, Raluca Strămăturaru a realizat un rezultat remarcabil în Coreea de Sud: s-a clasat pe locul 7 în finala probei de sanie de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018, de la PyeongChang. Aceasta este cea mai bună performană a României din 1994, de la JO de la Lillehammer încoace. Atunci, tot la sanie, Ioan Apostol și Liviu Cepoi au încheiat finala în proba de dublu pe locul 6. Așadar, începând din 1995 și încheind cu 2017 nu s-a mai obținut un astfel de rezultat în sporturile de iarnă românești. Chiar dacă nu este vorba de o medalie, e totuși o clasare între primii 10 de performeri ai lumii.

Tot în 1994, Mihaela Dascălu a terminat pe locul 8 în două probe la patinaj viteză, la 1.500 m și 3.000 m. De atunci, cea mai bună clasare a României a fost la Vancouver. În 2010: un loc 11 la biatlon obținut de Eva Tofalvi, dar și un loc 11 la bob, reușit de Nicolae Istrate și Florin Cezar Crăciun.

Raluca Strămăturaru (32 de ani, născută la Sinaia) a încheiat proba într-un timp de 3 minute și 6,288 secunde, la o secundă și 56 de miimi în urma campioanei olimpice Natalie Geisenberger din Germania. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat Dajana Eitberger din Germania și Alex Gough din Canada.  (foto GSP)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri