Caută
Close this search box.

CFR Călători desființează aproape 100 de curse din toată țara, de la 1 martie

CFR

Aproximativ 100 de curse vor fi retrase de CFR Călători, începând cu 1 marite. Este vorba renunţare totală sau doar în anumite zile.

Ar fi vorba de destinaţiile nerentabile, cu puţini călători. Sindicaliştii susţin însă că firmele private de transport feroviar abia aşteaptă să le preia şi acuză conducerea CFR şi ministerul Transporturilor de distrugerea companiei.

De la 1 martie dispar 97 de curse din toată ţara. Cei mai loviţi sunt navetiştii care merg pe rute scurte spre oraşele mari: Galaţi, Iaşi, Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj, Alba Iulia şi, desigur, Bucureşti.

Extrem de grav, potrivit sindicaliştilor, este că urmează retragerea din circulaţie a trenului 1745 dintre Bucureşti şi Satu Mare.

Singurul tren care face legătura pe zi între Ardeal şi Bucureşti prin Braşov este Trenul 1745. Acesta pleacă din Gara de Nord la ora 6 dimineaţa şi ajunge peste 14 ore în Satu Mare, parcurge aproape 700 de kilometri. Adică are o viteză medie de 47 de kilometri pe oră.

CFR Călători motivează decizia, susținând că ”din anularea garniturilor la care traficul de pasageri este redus, sub 10 pasageri/tren, și a căror circulație nu se justifică financiar, vor rezulta vagoane care pot fi redistribuite în compunerea trenurilor care circulă pe rute solicitate”, informează stirileprotv.ro

În plus, şefii companiei precizează că sunt anulate complet 25 de trenuri. Restul nu vor circula în zilele de sărbătoare şi în weekend.

Paradoxal este că deşi statistic CFR are tot mai mulţi pasageri, a avut pierderi anul trecut de 20 de milioane de euro după ce statul a tăiat din subvenţii.

Prin lipsa de investiţii în trenuri noi va pierde şi mai mult, spun cei din sistem.

Rodrigo Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România: “Companiile private abia aşteaptă să intre pe aceste linii.”

Parcul CFR Călători este format din peste 1.400 de vagoane, locomotive, săgeţi albastre şi ar avea nevoie de cel puţin 200 de garnituri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri