Caută
Close this search box.

Chirica despre raportul lui Toader: Lumea va înţelege că se vrea „decapitarea unor vârfuri”

Mihai Chirica

Mihai Chirica, primarul Iaşului a declarat vineri, pentru  publicaţia News.ro, că este regretabil faptul că reforma Justiţiei a devenit o bătălie personală între Liviu Dragnea şi dosarele lui cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. El susţine că lumea, din tot ceea ce se întâmplă, va înţelege că se vrea „decapitarea unor vârfuri”, nicidecum o reformă a Justiţiei, afirmând că activarea Articolului 7 din Tratatele UE împotriva României este posibilă.

„O decizie destul de controversată în spaţiul public românesc şi cred că nu numai românesc. Un lucru regretabil că măsurile de reformă în Justiţie au căpătat aşa o bătălie personală între domnul preşedinte Dragnea cu dosarele lui şi doamna procuror general Kovesi cu lupta împotriva corupţiei. Lucrurile, de fapt, ar trebui să fie mult mai clare. Dacă discutăm despre o bătălie între vârfurile instituţiilor sau discutăm despre o reformă necesară în Justiţie, dar bazată pe principii ale statului drept. Din cauza aceasta, lumea percepe total altceva, că, de fapt, nu se doreşte o reformă a Justiţiei, ci decapitarea unor vârfuri, ca să facă un traseu favorabil unor dosare de corupţie care vizează multe persoane din sfera politică. Ceea ce nu cred că este favorabil României în context european. Din nefericire, ar trebui să nu încercăm să ne gândim ce s-ar mai putea face mai departe, pentru că sunt extrem de multe lucruri care pot degenera şi mai rău. Ar trebui să ne gândim unde putem rezolva lucrurile sau cum putem rezolva lucrurile ca imaginea proastă în ceea ce priveşte reforma Justiţiei să nu fie asimilată întregii ţări şi să putem să o reaşezăm pe nişte fundamente mai solide. Eu cred că lucrurile îşi vor intra într-o anumită stare de normalitate în cele din urmă”, a afirmat el.

Potrivit primarului Iaşiului, reforma în Justiţie este necesară, dar cazuri precum ”procurorul Portocală de la Ploieşti” şi reforma pe care o vrea Liviu Dragnea „aduc o imagine extrem de rea” României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri