Caută
Close this search box.

Codrin Ştefănescu, despre planul PSD: Iohannis e obligat de lege să o revoce pe Kovesi

Codrin Ştefănescu

Codrin Ştefănescu susţine că preşedintele Klaus Iohannis este obligat de lege să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

Codrin Ştefănescu

În caz contrar se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată. Declaraţia a fost făcută la RFI de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. El spune că formaţiunea sa nu-l va suspenda pe Iohannis, dacă acesta refuză să o revoce pe şefa DNA.

Social-democratul susţine că subiectul suspendării preşedintelui Klaus Iohannis nu a fost discutat în PSD.

„Speranţa noastră este ca anul viitor candidatul PSD să-l învingă în alegeri drepte şi corecte pe Iohannis. Asta este miza cea mare şi asta credem toţi. Deci într-o competiţie democratică şi normală, nu cu suspendări şi cu astfel de acolade. Nu vom câştiga alegerile aşa. Vrem să le câştigăm corect şi sunt convins că le vom câştiga cu viitorul nostru candidat”.

Codrin Ştefănescu: Iohannis nu va fi suspendat

„Vor fi comentarii foarte acide, probabil, în spaţiul public şi o să fie o nemulţumire generală şi vor fi reacţii politice, dar ăsta nu este un motiv pentru suspendare, din punctul meu de vedere, dar vă spun, aşa ceva noi n-am discutat în partid”, spune secretarul general adjunct al PSD, citat de rfi.ro.

„Noi la anul vom avea un candidat, care-l va bate în alegeri pe Iohannis, care, în momentul de faţă, se poziţionează în mod total şi pe faţă cu statul paralel, demonstrând încă o dată că este ţinut în frâu”, afirmă acesta

Codrin Ştefănescu susţine că „preşedintele este obligat de lege să o revoce pe Kovesi, pentru că, în caz contrar, se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată”.

Un răspuns

  1. Grija mare -pana la urma- ramane tot acest malai-mare, un sir intreg de esecuri, ultimul a fost acceptarea imediata a docilei, pe functia de pm… Iar aceasta pentru a nu se trezi cu o suspendare in care populatia nu prea l-ar mai fi sustinut…cam asa este si acum, nu este ferm in cea ce spune, este in stare sa o vanda si pe Kovesi, numai sa fie lasat in pace sa-si vada de turismul inernational… Este clar ca „raportul” milogului toader este doar o mazgalitura de mana, motiv pentru care nu a permis filmarea acelor coli de hartie si 2), inca nu l-a postat (sau trimis altor institutii) , pentru ca se lucreaza la el, practic , cea ce nu a fost citit in plen, abia acum se scrie, adica s-a dat sentinta inainte de a se expune motivatia si a se aduce martorii, etc.,…Acest toader a incalcat -in primul rand- principiul separarii puterilor in stat, el a facut corp comun cu un partid(de guvernamant), iar tergiversarile sale de cam 2 luni probeaza ca nu avea si nu are nimic concret, el a fost impins intre corzi, pesedeii au apasta simultan pe mai multe butoane emotionale si l-au naucit si mai rau decat era…Unii il vedeau erou, altii ii spuneau sa nu se faca de ras, unii il amenintau iar cei din varf il numeau profesionist, toate aceste trucuri psihologice l-au determinat pe individ sa creada ca poate sa acuze fara probe…Cred ca -in final- va sfarsi rau, cum am mai zis, al este exemplul biped si inca pe picioare a tipului la care mutra exprima gradul de decadere interioara…
    2-trebuie ca in „cultura” acestui individ sa primeze istorioarele bilbice(si mai tarziu cele cu Inchizitia), el spune clar ca a luat aceasta decizie”IN URMA DISCUTIILOR DIN SPATIUL PUBLIC”, se simte vreun Pilat, arunca responsabilitatea actului de justitie pe umerii gloatei, exact asa a fost condamnat si Isus, pe „strigatele tari” ale minoritatii platite si care voiau sa-l salveze pe unul de al lor(pe Baraba, aici Ali-Baba), individul -cred ca de frica- este total absurd, este posibil sa fi dat si intr-o oarecare forma de nebunie , ,mai ales dupa ce a vizitat o mica parte din Japonia si a notat ca noi suntem cu cel putin o jumate de mileniu, in urma lor…Si simte si vede ca in timp ce Japonezii-si alte natii- evolueaza spre sublim, noi ne repliem spre antichitate si barbaris…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri