Caută
Close this search box.

Copilul din Oradea, internat la Spitalul Bagdasar, este alimentat și echilibrat

Copilul de la Oradea care a fost adus vineri la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală se află internat la Secţia de Terapie intensivă, i se corectează dezechilibrele biologice, este alimentat pe sondă nazo-gastrică, a informat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Florin Bica.

Foto: bucurestifm.ro

„Copilul de 10 ani este la Terapie intensivă, supravegheat, i se corectează dezechilibrele biologice. Este alimentat pe sondă nazo-gastrică. Luni se vor trage concluzii”, a precizat sâmbătă dr. Florin Bica.

Presa a relatat despre cazul acestui copil, victimă a unui accident rutier, care a fost externat din Spitalul de la Oradea, deşi se afla în stare foarte gravă, iar familia a fost pusă să plătească spitalizarea.

Joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara că informaţia care a apărut în presă a fost ”uşor eronată”.

”Părintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a prezentat un decont de cheltuieli pe care orice spital este obligat să îl anexeze scrisorii medicale sau biletului de externare. Am discutat la spital. A fost prezentat acest decont de cheltuieli pe perioada de spitalizare, din iunie până în septembrie 2017, 13.000 de lei. Copilul a fost readus la spital pentru că avea nevoie de îngrijiri speciale, schimbarea sondei nazo-gastrice care se înfundase şi, în acel moment, se pare că au avut loc nişte discuţii neprincipiale între medici şi părinţii copilului. Punctul meu de vedere este că niciun părinte nu este pregătit să îngrijească un copil în acea stare. Cadrele medicale trebuie să manifeste empatie şi compasiune şi înţelegere. (…) Părerea mea este că ar trebui să se implice mai mult organizaţiile care fac tipul de îngrijire la domiciliu, pentru că am înţeles că acel copil avea nişte probleme de îngrijiri, iar părinţii nu au nicio vină”, a precizat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri