Caută
Close this search box.

Corvete şi sisteme HIMARS. O hotărîre a fost adoptată de Guvern acum

corvete

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că aprobarea de către Guvern, în şedinţa de joi, a proiectului de lege privind achiziţia de sisteme HIMARS, dar şi a proiectului de hotărâre referitor pentru corvete multifuncţionale, reprezintă paşi importanţi în înzestrarea Armatei Române.

Prima dintre corvete va fi gata peste trei ani

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, spune că prima corvetă multifuncţională urmează să fie gata peste trei ani.

România va cumpăra un submarin. Nu este exclusă fabricarea lui în țară

În calitatea sa de stat membru NATO şi UE, ţara noastră are obligaţia de a-şi intensifica eforturile naţionale pe dimensiunea de apărare şi securitate şi cred că prin acest proiect de lege cât şi prin hotărârea de Guvern facem doi paşi foarte importanţi.

, a precizat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern, citată de Agerpres. Prim-ministrul a adăugat că „achiziţionarea de către România a sistemelor HIMARS face parte din acordul guvern-guvern”.

https://www.youtube.com/watch?v=JnT3c71KjyM

HIMARS, al doilea după sistemul de rachete Patriot

„Este al doilea, acest sistem, după sistemul Patriot. Acest lucru este negociat în Parteneriatul strategic cu Statele Unite”, a arătat Dăncilă. Şeful Executivului s-a referit şi la achiziţia corvetelor multifuncţionale.

Consider că pentru a putea consolida poziţia strategică a României la Marea Neagră avem nevoie de forţe navale performante şi cred că 2018 poate fi începutul împlinirii unor astfel de obiective.

În acelaşi timp, toate acestea se vor derula pornind de la condiţia esenţială şi nenegociabilă că aceste produse de înalt nivel tehnologic se vor fabrica în România, astfel încât putem întoarce în industria naţională de apărare importante resurse.

, a subliniat Viorica Dăncilă.

https://www.youtube.com/watch?v=oWqCVDhf6Lk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri