Caută
Close this search box.

Dăncilă despre Vâlcov: Nu l-am abandonat, trece printr-un moment greu

Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că nu a abandonat niciodată un membru al echipei sale care trece printr-un moment dificil. Demnitarul s-a referit la condamnarea în primă instanţă a lui Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului.

Darius Vâlcov, ”creierul” PSD, condamnat la 8 ani de închisoare

Viorica Dăncilă aşteaptă sentinţa definitivă a instanţei

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă a luat o decizie în privinţa lui Darius Vâlcov. Totul – după decizia ÎCCJ de a-l condamna la opt ani de închisoare pe Vâlcov. Viorica Dăncilă a spus:

Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Când vom avea o hotărâre definitivă, abordarea mea probabil va fi alta.

Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre definitivă şi cred că acest lucru ar trebui să se aplice pentru fiecare român, indiferent de locul unde se află. Eu voi merge pe acest lucru.

Dăncilă promite să respecte prezumpţia de nevinovăţie

Dăncilă a promis că va respecta prevederile Directivei europene care susţin prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală a instanţei.

Am votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală, deci nu pot să neg ceva ce am votat. Mi se pare normal. (…) Abordarea mea va fi alta, când va fi hotărârea definitivă.

Directiva europeană privind prezumpţia de nevinovăţie se referă la altceva decât ceea ce spune demnitarul PSD. Prezumpţia de nevinovăţie funcţionează în instanţă, în procesele aflate pe rol. Sensul juridic este că instanţa de judecată trebuie să prezume când judecă o cauză, ca petentul este nevinovat până la sentinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri