Caută
Close this search box.

De ce a fost exmatriculată Elena Udrea de la Facultatea de Teologie a Universităţii Babeş-Bolyai

Elena Udrea

Elena Udrea a fost exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, unde se înscrisese în 2016 la masterul de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială.

Elena Udrea
FOTO: Ele.ro

Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Vasile Stanciu, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că la masterul de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială toţi ceilalţi 16 foşti colegi ai Elenei Udrea îşi continuă studiile.

„D-na Elena Udrea a fost exmatriculată anul trecut, în luna octombrie, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă pentru că nu s-a prezentat la nici un examen la masterul de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială la care era înscrisă, iar conform procedurii s-a luat această decizie. Pentru că nu s-a prezentat la nici un exemen, mă îndoiesc că a fost şi la cursuri. La masterul respectiv, restul de 16 masteranzi înscrişi continuă studiile, cu excepţia d-nei Udrea”, a spus Stanciu.

Elena Udrea reacţionează, după ce a fost exmatriculată

„Îmi pare rău că nu am reuşit să termin acum cursurile de master, pentru că pur şi simplu nu am timpul necesar şi mai ales nu am starea de spirit pentru a studia temeinic teologia în această perioadă.. Eu am ales să fac acest masterat din pasiune, nu pentru CV, ca urmare dorinţa mea este chiar să cercetez, să aflu lucruri, nu să trec examenele cum îşi iau alţii “doctoratele”.

Când am început, aveam un dosar penal în instanţă, acum am trei!!!!!!, am cate 5, 6 termene pe lună, mii de pagini de citit, apărări de pregătit…aproape tot timpul meu e dedicat acestei saga penale… Dupa ce se va termina, voi relua cu siguranţă cursurile. Până atunci, rămân aceeaşi practicantă religioasă şi la fel de interesată de credinţa şi influenţele credinţei asupra vieţii noastre.

Probabil că îmi trebuie tocmai o credinţă mai mare, pe care încă încerc să o dobândesc, pentru a putea ignora această luptă pe care o duc de trei ani şi a mă preocupa mai mult de lucruri cu adevărat importante în viaţă, cum sunt aflarea lui Dumnezeu şi relaţia noastră cu Divinitatea. Pentru că suntem aici, vă rog să citiţi o carte care vă poate schimba perspectiva asupra religiei şi sigur vă poate schimba viaţa! “Predica de pe munte”, de Emmet Fox”, scrie Elena Udrea pe contul său de Facebook.

În prima zi de cursuri era entuziasmată

Elena Udrea a participat pe 7 octombrie 2016 la primul curs de master la Facultatea de Teologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, dezvăluind că s-a simţit ca în anii de facultate, ca o studentă oarecare.

„Am avut un prim curs de Psihologia religiilor, în cadrul masterului de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială, e interesant mai ales pentru cei care nu au făcut nici psihologie, nici religie, cum sunt eu. Mă bucur că am ales să vin la Cluj, la Facultatea de Teologie, am întâlnit oameni de la facultate, decanul, sunt oameni extraordinari, care contribuie la prestigiul universităţii. Nu este o zi complicată, este prima zi, vom mai avea cursuri până la ora 15. (…) Mă simt ca o studentă oarecare care vine la cursuri şi aşteaptă să îşi cunoască profesorii, colegii”, a spus atunci Elena Udrea.

Aceasta a precizat că va veni la Cluj de câte ori vor fi cursuri pe care a ales să le urmeze, săptămânal sau când sunt obligatorii, iar în rest le va obţine pe mail.

„Masterul nu îl fac de dragul de a face, ci vreau să aprofundez acest domeniu pentru a-l folosi în mod temeinic şi ştiinţific, nu doar aşa, prin cunoştinţele dobândite de mine însămi. Nu mă mut cu chirie, nu stau decât o singură noapte în Cluj şi voi sta la prieteni sau la hotel. Nu am nevoie de dispensă de la procuror, pot să circul în România fără probleme”, spunea Elena Udrea la acea vreme.

Un răspuns

  1. Vaya con Dios… lenutico, daca nici dumnezeu nu te mai vrea, nu ne ramane decat sa zicem, vorba cea(cam fara temei) „dumnezeu sa te aiba in paza”
    2-
    Inalta Curte amana procesul Elenei Udrea si Ioanei Basescu pana pe 8 martie(…)______––______daca dumnezeu nu le mai poate ajuta , sa vedem daca poate sa o faca dracu’ cel chior, care se zbate si urla de parca ar fi pe gratar si nu mandatar, dar tocmai pentru ca stie ca si lui i-ar putea veni randul… A murit ex – regele, a murit boierul neagu djuvara si alti -aproape- centenari, dar lenuta inca este amanata si amanata, iar acest lucru doar datorita faptului ca prin justitie inca mai exista(multi) porci cu „obrazul” mai gros chiar decat scalpul bivolei sibiene… Nu ca as vrea neaparat sa o vad pe lenuta impletind nuiele la Poarta Alba, dar lucrurile trebuie lamurite, ori e laie ori balaie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri