Caută
Close this search box.

Demisie-bombă în Germania, din fruntea unui mare partid care vine la putere

Martin Schulz (62 de ani) a anunţat miercuri seara că va demisiona în curând de la preşedinţia Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania, informează Agenția France Presse. Demisia sa fusese vehiculată în cursul zilei de miercuri în cadrul partidului său, conform unor surse interne citate de DPA.

Maartin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European (2014 – 2017), intenţionează acum să ocupe funcţia de ministru de Externe în viitorul guvern german, format ca o coaliţie între creștin-democrați și social-democrați. Acestă coaliție se va forma după acordul la care au ajuns, tot miercuri, social-democrații şi creștin-democrații conduşi de cancelarul Angela Merkel.

Actualul (încă) lider al SPDa apreciat că, la vârsta sa, nu mai este în măsură să asigure procesul de înnoire a partidului. Noul președinte al SPD va fi mult mai tânăra șefă a grupului social-democrat din Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), Andrea Nahles (47 de ani), fost ministru al Muncii și Afacerilor Sociale în perioada 2013 – 2017. (foto: politico.eu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri