Caută
Close this search box.

Erdogan ameninţă cu invazia militară o ţară din UE

Erdogan a ameninţat că invadează militar o ţară din Uniunea Europeană.

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat cu privire la posibilitatea unei intervenţii militare a Turciei în Cipru şi în Marea Egee pentru a apăra drepturile ţării sale în zonă în acelaşi mod în care o face în Siria, relatează agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.

„Drepturile noastre în Marea Egee şi în Cipru sunt pentru noi la fel ca cele din Afrin (Siria). Navele noastre de război şi forţele noastre aeriene urmăresc situaţia îndeaproape pentru a efectua orice tip de intervenţie”, a avertizat Erdogan în timpul unui discurs la Ankara.

Afrin este o enclavă în nordul Siriei, unde Turcia a lansat o operaţiune militară, pe 20 ianuarie, împotriva miliţiei kurde Unităţile de apărare a poporului (YPG) pe care Ankara o consideră drept „teroristă” şi aliată a gherilei Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care desfăşoară de peste trei decenii o insurecţie în Turcia.

Un răspuns

  1. Asa se intampla cand semenii ajung la putere și se mai și imprietenesc. Rusii își ating scopurile în Europa, folosindu-se de turci, iar turcii își ating scopurile în lupta contra surzilor. Si uite asa se duce de râpă pacea și stabilitatea lumii, construite cu atâtea sacrificii făcute de omenire în două razboaie mondiale si un razboi rece, stare care indică cât se poate de clar ca omenirea a avansat doar tehnologic. Dpdv al ambițiile sociale și mai ales al celor politice, omenirea, în multe zone de pe glob, a rămas primitivă: PUTEREA PRIN ORICE MIJLOACE ȘI SUBORDONAREA DE NOI TERITORII SUNT VISELE DE AUR AL DESPOTILOR DESCATUSATI DUPA SECOLE DE ADTEPTARE.
    CONCLUZIA: cei care au subordonat lumea secole de-a rândul, vor sa continue și în secolele ce vin si-n cel în care am intrat în aceiași maniera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri