Caută
Close this search box.

Eveniment istoric în fotbal: primul jucător achiziționat cu criptomoneda bitcoin

S-a făcut un pas memorabil pentru istoria fotbalului și a tranzacțiilor din sportul-rege: achiziționarea primului jucător folosind criptomoneda bitcoin. Evenimentul s-a produs în Turcia, la un club-surpriză care evoluează într-un campionat regional de amatori.

Conform presei din Țara Semilunei, tânărul fotbalist Omer Faruk Kiroglu, în vârstă de 22 de ani, a acceptat o ofertă de 0,0524 Bitcoin (cca 431 de euro) şi 2.500 de lire turceşti (534 de euro).

Clubul se numește Harunustaspor, iar președintele său, Haldun Șelit a explicat gestul : „Am procedat astfel pentru a fi cunoscuţi în lume. Acest transfer a devenit o premieră pentru Turcia şi chiar pentru întreaga lume. Dacă se realiza un astfel de transfer la profesionişti, am fi văzut la televizor. Ca amatori, primii am fost noi. Suntem mândri de asta”. la rândul lui, Kiroglu s-a declarat foarte mulțumit de această experienţă inedită. „Sunt un om deschis noutăţilor. Pentru mine este o premieră, la fel şi pentru întreaga lume”, a ținut acesta să sublinieze. (foto Evening Echo)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri