Caută
Close this search box.

Ionuț Lupescu, omul care a renunțat la o funcție de vis în Elveția pentru a reveni în fotbalul românesc: ”Am în gând echipa națională până și în somn. Nu ne jucăm cu asta”

Imediat după anunțul făcut de Ionuț Lupescu (49 de ani), actualul Director al Comisiei tehnice a UEFA, că va candida la Președenția Federației Române de Fotbal, am luat legătura cu fostul internațional și component al Generației de Aur a fotbalului românesc. Reamintim că și-au mai anunțat candidatura actualul președinte Răzvan Burleanu, precum și Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob și Sorin Răducanu.

Între toți candidații, Ionuț Lupescu este cel mai titrat ca fotbalist, a jucat de 74 de ori în echipa națională a României, între 1988 și 2000, inclusiv la Campionatul Mondial din SUA, 1994, când România s-a clasat pe locul 5, după ce a învins Argentina, SUA și Columbia, fiind foarte aproape de semifinalele competiției. În plus, ca antrenor și manager, Ionuț Lupescu a studiat în Germania, la Academia de la Koln, a condus mai multe echipe din România și a fost Director general al F.R. Fotbal, reușind să rezolve multe din problemele apărute în ”era” Mircea Sandu. Apoi a devenit, în 2012, Director al Comisiei Tehnice a UEFA (Federația Europeană), cea mai importantă poziție deținută vreodată de un român în fotbalul internațional, practic, fiind, acolo, liderul și coordonatorul oficial al tuturor antrenorilor din Europa, după ce aceeași funcție fusese ocupată, anterior, de legendarul tehnician scoțian Andy Roxburgh (1994-2012).

”Felicitări, Ionuț Lupescu, și mult succes în tot ceea ce vei întreprinde ! Care dintre cei patru contracandidați este cel mai periculos pentru alegerile din 18 aprilie?”. ”Mulțumesc. Pe toți patru îi consider la fel de importanți. Îi respect și sper să luptăm cu armele fair-play-ului și ale corectitudinii.” ”Ionuț, ai renunțat la o funcție uriașă în fotbalul european, o funcție pe care nu o va mai atinge nimeni din Românie, multă vreme de-acum, sau poate niciodatăȚ. ”Eu nu privesc așa lucrurile. Vin înapoi în țară pentru că eu cunosc foarte bine fotbalul românesc și vreau să fac ceva important și consistent pentru el. Nu vin pentru bani, am avut la UEFA un salariu foarte bun. Nu am niciun fel de interes, de nicio natură, am doar interesul de a reveni alături de colegii mei de pe teren și alături de oamenii de fotbal, de cluburile din România, de echipa și echipele naționale, la care m-am gândit în fiecare clipă, și în somn. Nu ne jucăm cu echipa națională și nici cu ce avem noi în suflet pentru ea! Am studiat în Germania, am lucrat în Elveția, dar oricât de bine ar fi în străinătate, țara ta rămâne cel mai important loc de pe Pământ. Am câteva surprize foarte frumoase pentru oamenii de fotbal din România și, în general, pentru fotbalul românesc la care țin mai mutl decât mi-aș fi imaginat vreodată. Echipa mea este fotbalul românesc și, desigur, colegii mei extraordinari din echipa națională, Sper să nu fiu nevoit să  am de-a face cu manifestări murdare în această campanie.” ”Mult succes, Ionuț Lupescu !”  (foto GSP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri