Caută
Close this search box.

Filmul “N-ai fost niciodată aici” pe ecranele din România înainte de a fi lansat în S.U.A. și Marea Britanie

Cel mai nou film al actorului american Joaquin Phoenix, „You Were Never Really Here” („N-ai fost niciodată aici”) va avea premiera în cinematografele din România la începutul lunii martie, pe 2 martie, înainte de lansările din SUA (6 aprilie) sau Marea Britanie (9 martie). Încadrat la categoria de rating IM-18 (interzis minorilor), lung-metrajul regizat de faimoasa Lynne Ramsay  a fost prezentat în Competiția oficială la Festivalul de la Cannes ediţia din vara trecută și a obținut premiile pentru cel mai bun scenariu (Lynne Ramsay) și cel mai bun actor (Joaquin Phoenix).

Cronicarii de film de la publicaţia “The Times” l-au comparat cu „Taxi Driver” al lui Martin Scorsese „This is the Taxi Driver for a new century” au scris ei.

„O bijuterie atât pentru fanii filmului de acțiune cât și pentru cinefilii arty. Suntem cu toții norocoși că este aici”, scrie despre film Evan Saathoff (Birth.Movies.Death.), în timp ce “The Independent“ spune că „ spectatorii care au văzut We Need to Talk About Kevin știu deja că Lynne Ramsay este o maestră a tensiunii”.

La Cannes, filmul a fost prezentat în Competiția oficială și a obținut premiile pentru cel mai bun scenariu (Lynne Ramsay) și cel mai bun actor (Joaquin Phoenix).

Coloana sonoră poartă semnătura lui Jonny Greenwood. Faimosul chitarist nu este la prima colaborare cu lumea filmului. Tot el a semnat coloana sonoră pentru „There will be blood” și „Phantom Thread” regizate de Paul Thomas Anderson, pentru cel din urmă fiind nominalizat la Oscar la categoria „Cea mai bună coloană sonoră”.

Foto: original

Interpretul principal, Joaquin Pheonix, cunoscut cinefililor pentru rolurile din „Gladiatorul”, „Johny Cash” sau „Her”, este cîştigător al unui premiu la Cannes, un Glob de Aur, un Premiu Grammy și are trei nominalizări la Oscar. În „N-ai fost niciodată aici” îl interpretează pe Joe, un bărbat violent, fost om al legii, care își câștigă existența ca asasin plătit. Pentru portretul lui cinematografic,regizoarea foloseşte numeroase flash-back-uri care aduc în prim-planuri foarte scurte momente traumatizante, clipe de coşmar din copilăria personajulului, şi  surprinde spectatorul dezvăluind o latură sensibilă, caldă, a lui Joe care locuiește împreună cu mama o bătrână bolnavă pe care o îngrijește cu răbdare şi devotament. Acțiunea se desfăşoară cu rapiditate, odată ce Joe primește misiunea de a  găsi  fiica minoră a unui politician ajunsă într-o casă de postituţie.

Originară din Glasgow, regizoarea Lynne Ramsay a obținut deja peste 30 de premii, între care cinci la Cannes și un premiu BAFTA. Este considerată una dintre cele mai îndrăznețe regizoare britanice ale cinematografiei independente contemporane. Lynne Ramsay și actorul Joaquin Pheonix au participat anul trecut în România la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri