Caută
Close this search box.

Filosoful Gabriel Liiceanu o vede pe Laura Codruța Kovesi președinte al României

Scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu (75 de ani), directorul Editurii Humanitas, a mărturisit într-un interviu la un post TV că o vede pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ca pe un posibil candidat la președinția României. Întrebat dacă ar dori-o ca președinte pe doamna Kovesi, Liiceanu a răspuns direct: „Da, din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs simple și provocatoare. Da, m-am gândit – Dumnezeule – cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracție de slujire. Este slujirea! Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleși de noi, și care sunt chemați să ne slujească, pur și simplu, sunt slujitorii nostri, am obosit spunând asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiției, care spune: legea, legea, legea. E un om care spune: „trebuie să slujesc țara, cetățenii”. Nu doar spune, face asta, pentru că toți spun: noi, România, patria. Și fac exact opusul. Toată viața lor politică e făcută ca să acumuleze bunuri și să fure. Ea e exact opusul. Sigur că aș vrea”. (foto b1.ro)

 

3 răspunsuri

  1. Intr-o tara normalizata, Kovesi, asa cum am zis, Contesa Conti poate fi Regina(presedinte), insa Romania este foarte departe de un asa statut, iar realitatea trecuta, actuala si proiectata, arata ca nu mai poate fi vorba de „oameni profetici sau providentiali”,( decat daca ar fi in numar critic, adica 50 +1 la suta-din populatie), este vorba de system, sistemul presidential NU este pentru tari ca Romania, de fapt NU este nici pentru alte inca peste 120 de tari din lume, singurele republici care merg, sunt cele filate din Monarhii de valoare, cu cateva exceptii…Romania are nevoie de Monarhie si nu cu dudaria margaretei, ci cu aport Englez, mutare care ar rezolva toate problemele Romaniei, fie in UE fie in afara…

  2. E desteapta, rabdatoare, priceputa, recunoscuta international, decorata si a devenit un simbol, o varianta feminina a lui Eliot Ness, seful „Incoruptibililor” din Chicago, pe vremea lui Capone. Dar cat sa reziste o femeie, chiar puternica, un om, la atacul haitelor, turmelor si sobolanilor ? Daca ar candida, as vota-o automat, fara sa ma mai gandesc, numai din balansul creierului !

  3. Pe domnul Augustin Lazar, il vad, de asemenea, destept si priceput. Imi inspira incredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri