Caută
Close this search box.

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, nu mai vrea calificative în sistemul de notare

Liviu Pop

Liviu Pop a declarat, luni, că vrea să depună o iniţiativă legislativă prin care să fie eliminate calificativele în învăţământul primar, iar evaluarea elevilor să se facă după un model european.

Liviu Pop. Foto: basilica.ro

„O să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învăţământul primar. Să nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este părerea mea. Până nu o să discut în interiorul grupului, nu o să pot să spun că depun iniţiativa legislativă. Evaluarea elevilor să se facă aşa cum există astăză în unele ţări ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discuţie mult mai amplă şi pentru asta trebuie schimbată Legea Educaţiei naţionale”, a declarat Liviu Pop.

Liviu Pop, despre filmarea cu profesorul de religie, difuzată de elevele unui liceu din Copşa Mică: Nu trebuie sancţionaţi elevii

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, că elevele care au filmat un profesor de religie care s-ar fi masturbat nu ar trebui să fie sancţionate.

„Nu ştiu dacă s-a finalizat Comisia de disciplină din unitatea şcolară respectivă. Din punctul meu de vedere, nu trebuie sancţionaţi elevii, mai ales că anumite prevederi din Statutul elevilor şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar nu a intrat în vigoare la data la care s-au efectuat acele filmări”, a declarat Pop, întrebat dacă elevele ar trebui sancţionate.

În ceea ce îl priveşte pe preot, fostul ministru al Educaţiei a precizat că trebuie aşteptat finalul anchetei.

„Haideţi să aşteptăm finalul anchetei şi vedem la finalul anchetei, pentru că e foarte important să avem toate elementele din interiorul acestei anchete, deoarece sunt şi chestiuni legate de sănătate şi sănătatea cadrului didactic şi a preotului pentru că sunt elemente pe care încă nu le avem verificate. Când se va finaliza ancheta, avem un rezultat, îl vom comenta împreună”, a precizat Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri