Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: Bucureştiul are 12 utilaje de topit zăpada

Gabriela Firea dă asigurări că 90% din arterele principale sunt deszăpezite. Probleme mai au bucureştenii care stau pe străzile secundare, acolo unde utilajele de deszăpezire intervin abia acum.

„S-a intervenit toată noaptea pentru a se deszăpezi zonele centrale şi nu numai. În acest moment, deşi s-a lucrat în condiţii dificile, se circulă, nu sunt blocaje, chiar dacă se circulă puţin mai greu, dată fiind situaţia prin care trecem.

Aproape 90 la sută din artere au fost curăţate complet. În ceea ce priveşte străduţele secundare, se fac şi acum eforturi ca să fie curăţate. Fac apel la societăţi şi la cetăţeni să sprijine efortul autorităţilor şi să cureţe, pe cât se poate, trotuarele din faţa caselor sau din faţa firmelor”, a declarat Gabriela Firea, miercuri după-amiază.

Edilul a prezentat trei dintre utilajele care vor topi zăpada adunată de pe străzile Bucureştiului în Piaţa Constituţiei.

„Pe platformele betonate din Capitală strângem zăpada şi în premieră avem 12 utilaje pentru topit zăpada. Sunt trei în Piaţa Constituţiei, un utilaj la Piaţa Victoriei şi vom mai avea utilaje şi în alte zone, precum Parcul Carol şi Obor”, a spus Firea, potrivit News.ro.

Potrivit primarului, capacitatea unui astfel de utilaj este de 10 metri cubi pe oră. Acesta topeşte zăpada şi varsă apa rezultată în canalizare.

„Subliniez că au filtre şi nu există nici riscul de a îngheţa canalizarea, pentru că apa este caldă”, precizează Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri