Caută
Close this search box.

Interpretul piesei „Papa was a Rolling Stone”, Dennis Edwards, a murit la 74 de ani VIDEO

Vocea emblematică a hitului „Papa was a Rolling Stone”, piesă a trupei The Temptations, cântăreţul Dennis Edwards, a murit joi, la vârsta de 74 de ani, anunță agențiile de presă.

Dennis Edwards. Foto: youtube.com

Membru al agenţiei 21st Century Artists, care-l reprezenta pe artist, nu a făcut precizări despre deces. Potrivit mai multor publicaţii americane, cântăreţul se afla la Chicago.

Dennis Edwards, care urma să sărbătorească 75 de ani sâmbătă, s-a alăturat în 1968 formaţiei The Temptations, unul dintre grupurile emblematice lansate de Berry Gordy şi casa de discuri Motown, care exista din 1961 şi care cunoscuse deja o serie de succese, informnează AFP.

Edwards, nativ din Alabama, l-a înlocuit pe David Ruffin, care propulsase grupul cu piesa „My Girl”.

Sosirea sa în grup a coincis cu evoluţia stilului Temptations, mai puţin marcat de gospel şi mai mult de muzicile care se dezvoltau atunci, precum funk.

Titlul cel mai cunoscut al acestei noi epoci rămâne „Papa was a Rolling Stone”, de 7 minute în versiunea single şi de 12 minute în cea integrală. Melodia s-a instalat în topul vânzărilor de discuri în Statele Unite în decembrie 1972.

Dennis Edwards a părăsit prima dată grupul în 1977 pentru a încerca o carieră solo, pentru ca mai târziu să se întoarcă în formaţie, între 1987 şi 1989.

Otis Williams,unul dintre membrii fondatori ai Temptations, a spus că este „foarte trist” să afle de decesul „fratelui nostru”. „Suntem conştienţi de contribuţia sa extraordinară la moştenirea Temptations”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri