Caută
Close this search box.

Telefonul din Paris care poate schimba soarta poporului sirian

Atât Franța, cât și Turcia au convenit să discute și să stabilească o „foaie de parcurs diplomatică” menită să pună capăt războiului civil sirian de șapte ani, a afirmat  unul din oficialii Biroului de presă al președintelui francez Emmanuel Macron.

Macron a inițiat o lungă convorbire telefonică cu omologul său turc, în weekend-ul care a trecut, în lumina preocupărilor franceze privind operațiunea militară turcă împotriva luptătorilor kurzi din Afrin, din nord-vestul Siriei.

„Cei doi președinți au convenit să lucreze pe o foaie de parcurs diplomatică pentru Siria în următoarele săptămâni”, s-a declarat la Palatul Elysee, conform AFP. „În acest scop, discuțiile dintre Franța și Turcia, care sperăm să ducă la o soluție politică supravegheată de ONU, vor continu în zilele următoare”. Câteva runde de discuții sub egida Organizației Națiunilor Unite nu au reușit până acum să pună capăt războiului civil care a luat viețile a aproape o jumătate de milion de oameni și a strămutat alte milioane în interiorul și în afara Siriei. (foto economica.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri