Celebra Mariza se întoarce în România pentru un concert extraordinar pe data de 17 februarie la Sala Palatului, de la ora 20.00.

Frumoasa Mariza, născută în Mozambique (1973), şi crescută în Portugalia, multiplă nominalizată la premiile Grammy şi câştigătoare a premiului BBC pentru “Cel mai Bun Artist European” este indubitabil diva internaţională a muzicii fado.

Foto: mariza.com

Artista combină într-o manieră extrem de personală poezia muzicii folk din ţara natală, cadenţele arabe cu uşoare inflexiuni africane, jazz-ul, sonorităţile gospel şi inclusiv blues-ul. Povestea de succes a Marizei debutează în anul 2001, odată cu lansarea primul album, „Fado em Mim”, pentru care a primit patru discuri de platină în ţara de origine. Cel de-al doilea album, „Fado Curvo”, ocupă locul al şaselea în topul Billboard, iar Mariza a devenit, astfel, artista cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei. Niciun alt artist portughez nu a cunoscut un succes mai fulminant de la Amália Rodrigues încoace, având recenzii la superlativ din partea celor mai exigenţi critici de specialitate şi dovedind, pe această cale, că este un talent de rang internaţional.

În anul 2004, solista primeşte premiul Asociației Jurnaliștilor Străini din Portugalia, dar şi European Border Breakers Award. De asemenea, tot în 2004, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza a cântat în duet alături de Sting piesa „A Thousand Years”.

Succesul în cariera artistei continuă cu ultima sa creaţie, albumul Mundo, care a primit două discuri de platină pentru vânzări de peste 30.000 de unităti. Realizările au continuat într-o evoluţie constantă, astfel, Mariza a primit la Londra premiul pentru Cel Mai Bun Artist în 2016, un premiu oferit de prestigioasa revistă Songlines, iar la nici două săptămâni a urmat nominalizarea albumului pentru Latin Grammys. Într-un singur deceniu, Mariza a vândut peste un milion de albume şi a susţinut un număr impresionant de concerte pe întreg mapamondul, cu apariţie extravagantă, elegantă şi, mai ales, un glas ce a topit instant inima ascultătorilor.

Bilete pentru concertul din 17 martie sunt disponibile începând de la 110 lei la 300 de lei pentru VIP. Acestea se găsesc pe: eventim.ro, iabilet.ro, bilet.ro, startickets.ro, salapalatului.ro, bilete.ro si blt.ro.

430 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here