Caută
Close this search box.

Minerii de la Salina Slănic refuză să iasă din subteran. Salariile le-au fost tăiate cu 20%

mineri

Minerii de la Salina Slănic din judeţul Prahova au declanşat, marţi, un protest spontan, după ce salariile le-au fost tăiate cu 20%.

mineri
FOTO: observator.tv

Liderul de sindicat Alexandru Drăgoi a declarat, pentru Agerpres, că la protest participă aproximativ 80 de mineri care se află în subteran şi aproximativ 110 muncitori de la instalaţia de preparare.

Lucrul la Salina Slănic a fost oprit începând de la ora 7.00

„Cei din subteran nu fac greva foamei, au mijloace de transport la dispoziţie, au mâncare, au apă. Forma lor de protest este la locul de muncă (…). Cei de la instalaţia de preparare sunt şi ei acolo, la locul lor de muncă”, a explicat Drăgoi.

Minerii au aflat astăzi că salariile le-au fost reduse cu până la 20% ca urmare a trecerii contribuţiilor sociale şi de sănătate de la angajator la angajat, potrivit observator.tv.

Salina Slănic nu a putut acoperi diferenţa din bugetul propriu, iar salariaţii s-au trezit cu venituri mai mici.

Minerii susţin că nu vor renunţa la protest până când salariile lor nu vor reveni la valorile de dinaintea ‘revoluţiei fiscale’.

Potrivit liderului de sindicat, un miner are un salariu negociat de 1.900 de lei, iar un muncitor de la instalaţia de preparare are un salariu de 1.769 de lei.

O altă nemulţumire a minerilor de la Salina Slănic este legată de nivelul foarte mic al investiţiilor.

Alexandru Drăgoi a precizat că s-au purtat discuţii cu directorul general al Salrom, care a fost prezent la faţa locului, acesta spunând că va informa ministerul, dar şi Consiliul de Administraţie despre situaţia de la Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri