După ce doi oameni cel puțin au murit din cauza lipsei de imunoglobulină, după luni de așteptare Ministerul Sănătății a anunțat că va distribui o parte din tratamentul necesar. Dozele distribuie nu vor acoperi întregul necesar pentru tratament.

Compania Naţională “Unifarm” SA a informat Ministerul Sănătăţii că, în cursul zilei de luni, au intrat în ţară şi urmează să fie distribuite către spitale o mie de doze de imunoglobulină pentru tratamentul imunodeficienţelor primare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

“Compania Naţională “Unifarm” SA a informat Ministerul Sănătăţii că în cursul acestei dimineţi au intrat în ţară şi urmează să fie distribuite către spitale un număr de o mie de doze de IGVena. De asemenea, în cursul acestei săptămâni, CN “Unifarm” SA a anunţat că va primi alte 600 de flacoane de INTRATECT. Ambele medicamente sunt utilizate pentru tratamentul imunodeficienţelor primare. De asemenea, pentru tratamentul imunodeficienţelor secundare, până la finalul acestei săptămâni vor mai fi achiziţionate 2.200 de flacoane de Pentaglobină”, se precizează în comunicat.

Potrivit MS, discontinuităţile apărute anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină, cauzate de retragerea de pe piaţă a unor producători care asigurau peste 80% din necesarul de produse, au determinat retragerea din lista C2 a medicamentelor cu probleme în aprovizionare.

“În urma aprobării ordonanţei de urgenţă de suspendare temporară a obligaţiei de plată a taxei clawback pentru deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, în luna decembrie 2017, imunoglobulinele au fost reintroduse în lista C2, fiind astfel decontate din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate”, susţine Ministerul Sănătății.

42 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =