Caută
Close this search box.

Monica Niculescu a spulberat-o pe Maria Şarapova la Doha, 4-6, 6-4, 6-3

monica niculescu

Tenismena româncă Monica Niculescu a spulberat-o pe rusoaica Maria Şarapova, la Doha, în Qatar. Mecuiul a fost dramatic. A durat foarte mult şi totul s-a hotărât în decisiv, când sportiva noastră a câştigat cu 6-3.

În prezent, Niculescu este partenera de dublu a Simonei Halep, atunci când cele două se întâlnesc la acelaşi turneu şi Halep are disponibilitate fizică.

Monica Niculescu a cedat în semifinalele de dublu la Washington Open

Monica Niculescu, lovituri năucitoare

Cunocută pentru tăiatele ei care sfidează imaginaţia, Monica Niculescu a lansat o arie de lovituri incredibile pentru a o înfrânge pe Şarapova.

, caracterizează meciul website-ul WTA.

Maria Şarapova a avut o misiune extrem de dificilă în faţa româncei. La jocul tipic al rusoaicei, aceasta reacţionat „tăindu-i maioneza cu stilul ei tipic”. Rezultatul a fost că Maria a obosit progresiv, mărindu-şi treptat procentajul de erori neforţate.

Monica Niculescu, un joc ca un desen tactic de hârţuire

În acelaşi timp, Monica Niculescu a hârţuit-o cu lovituri variabile pe tot terenul, încercând să o facă să fugă cât mai mult cu putinţă. Forţată să lovească mereu din mişcare, rusoaica a reuşit să învingă în primul set, cu puţin noroc, pe fondul unui final de set mai slab al Monicăi.

În setul al doilea, roata s-a întors, iar în decisiv Şarapova a cedat complet, de la 3-3, fără să mai găsească soluţii. Este acelaşi plan tactic pe care-l cunosc toate jucătoarele şi pe care foarte puţine reuşesc să-l contracareze.

Motivul pentru care Serena Williams a învins-o de eemplu pe Niculescu este superioritatea fizică, maifestată în forţa loviturilor decisive.Un alt aspect este încrederea. Dacă românca ar avea mai multă încredere în propriile sale forţe, ar putea să câştige mai multe meciuri şi să urce în clasament.

Monica Niculescu, venită din calificări

Monica Niculescu venise la Doha, Qatar, din calificări. Ea ajunsese la turneul qatareu pentru prima oară din anul 2013. Intrată pe tabloul principal de la Doha Total Open, Niculescu a întâlnit-o pentru prima dată pe Şarapova.

La finalul setului decisiv, ea a reuşit să-i ia rusoaicei, care primise un wild card, 12 din cele 13 puncte finale. Totul, după două ore şi 38 de minute pe teren. Aceasta spune multe.

Din cauza stilului de joc foarte fizic şi a lipsei de încredere, jucătoarea noastră pierde meciurile pe fondul oboselii, cedând fizic în faţa adversarelor cărora le este superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri