Caută
Close this search box.

Moussaoui, singurul condamnat pentru atacurile de la 11 septembrie, îl dă în judecată pe Trump

Singura persoană condamnată în SUA pentru atacurile din 11 septembrie, francezul Zacarias Moussaoui, l-a dat în judecată pe preşedintele Donald Trump pentru a denunţa condiţiile sale de detenţie în închisoarea de înaltă securitate din Colorado, relatează AFP.

Zacarias Moussaoui. Foto: nbcnews.com

Într-un recurs scris de mână, care a fost consultat de AFP, deţinutul pretinde că este supus ‘torturii psihologice în izolare’ şi solicită să fie audiat de un judecător.

Potrivit acestui document, înregistrat în decembrie, Moussaoui acuză guvernul lui Trump şi administraţia penitenciară americană că îl privează de accesul la un avocat pentru ‘a-l distruge psihologic’ şi a-l ‘împiedica să dezvăluie adevărul despre 11 septembrie’.

În acest recurs precum şi în altă solicitare scrisă în paralel, Zacarias Moussaoui reia vechi acuzaţii potrivit cărora prinţi din Arabia Saudită ar fi finanţat reţeaua Al Qaida şi ar fi participat la pregătirea atacului pe teritoriul american, arată Agerpres.

Fost membru al Al-Qaida, care a luat lecţii de zbor în Oklahoma şi a fost identificat drept unul dintre piraţii aerului în atacurile din 2001, Zacarias Moussaoui semnează apelurile sale cu expresia ‘Sclav al lui Allah ‘, adăugând formulele ‘ luptător inamic’ sau ‘aşa-numitul al 20 -lea pirat al aerului’.

Justiţia americană a respins recursurile anterioare depuse de Zacarias Moussaoui, care execută o condamnare pe viaţă şi a cărui sănătate mintală a fost pusă la îndoială în timpul procesului său din 2006.

Dezminţite cu vehemenţă de Arabia Saudită şi respinse de constatările unei investigaţii oficiale, acuzaţiile lui Moussaoui care implică oficiali saudiţi nu au condus la o urmărire în justiţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri