Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut luni o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, aflat în vizită la București.

Cei doi demnitari au realizat un schimb de opinii asupra priorităţilor de acţiune în cooperarea dintre România și Republica Moldova, trecând în revistă elementele de referință ale agendei europene a Chişinăului, în special din perspectiva implementării prevederilor Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat că obiectivul strategic al cooperării dintre București și Chișinău îl constituie integrarea europeană a Republicii Moldova. De asemenea, Victor Negrescu a accentuat importanța intensificării procesului de reforme şi de modernizare, în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

„România rămâne cel mai puternic partener al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Continuăm susţinerea fermă şi consecventă a reformelor din Republica Moldova, în perspectiva implementării prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a evidențiat ministrul Victor Negrescu.

La rândul său, viceprim-ministrul Iurie Leancă a adresat mulțumiri pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de către România.

76 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =