Caută
Close this search box.

Noua Zeelandă, inundată de ciclonul tropical Fehi

Noua Zeelandă a suferit de caniculă, în ianuarie, cu temperaturi record, însă de joi se confruntă joi cu ciclonul tropical Fehi, care a provocat inundaţii, evacuări şi întârzieri în multe regiuni ale ţării, informează DPA.

Noua Zeelandă. Foto: newshub.co.nz

”Este un început de lună cu rafale de vânt şi umezeală în multe părţi din Noua Zeelandă”, a declarat meteorologul de la MetService, John Law.

Au fost emise avertizări pentru locuitorii din Insula de Sud, inclusiv pentru cel de-al doilea cel mai locuit oraş Dunedin şi pentru districtul Buller, din nord-vest.

Inundaţiile care afectează zone întinse au dus la evacuarea populaţiei de pe coasta de vest, precum din oraşul nordic Nelson şi în unele părţi din Dunedin.

Lexie Skelton, o rezidentă din oraşul Greymouth, de pe coasta de vest, a declarat pentru site-ul local de ştiri Stuff că forţele de ordine i-au spus că se fac evacuări aşa că şi-a luat doar câteva bunuri: ”A fost înfricoşător”, a spus aceasta.

Lexie Skelton a mai spus că locuieşte aici de 49 de ani, dar marea nu a ameninţat niciodată să-i inunde casa după construcţia barajului, acum 48 de ani.

Vântul bate cu viteze de până la 135 de kilometri pe oră în capitala ţării, Wellington, unde reprezentanţii administraţiei locale au avertizat că tomberoanele de gunoi se pot transforma în proiectile.

Mai multe zboruri au fost amânate sau anulate, mii de locuinţe au rămas fără electricitate, cursurile şcolare au fost anulate, iar mai multe drumuri au fost închise după ce furtuna s-a înteţit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri