Caută
Close this search box.

Politicianul care se opune aderării României la Zona Euro

politicianul

Politicianul german Markus Soeder, care este ministru de Finanțe al Bavariei, respinge ideea ca Româna și Bulgaria să intre în Zona Euro. Potrivit acestuia, și partidul său conservator se opune înființării postului de ministru de finațe european, informează Reuters.

Zona Euro și săgețile lansate de Liviu Dragnea

Nu vrem altă dezbatere și nici mai multe păcăleli. Nu vrem ca din zona euro să facă parte țări precum România și Bulgaria. Ne opunem eurobondurilor și fondătii unui Minister european de Finanțe.

, a spus Soeder, influent membru al Uniunii Social-Creștine, citat de Ştirile ProTV.

Politicianul care smulge ropote de aplauze când vine vorba despre România la modul negativ

Declarațiile premierului desemnat al Bavariei au fost primite cu ropote de aplauze. Totul – în cadrul unei ședințe care a avut loc miercuri și la care au participat 4000 de persoane.

În luna decembrie, președintele Klaus Iohannis a reiterat la Bruxelles că România își dorește să adere la zona euro cât mai curând.

Administraţia prezidenţială vrea aderarea

Preşedintele României a apreciat faptul că toate statele membre participă la summit, inclusiv cele care nu fac parte din zona euro, evidenţiind necesitatea avansării în procesul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare printr-o abordare incluzivă şi consensuală a statelor membre.

În context, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul ferm al României de a adera la zona euro cât mai curând posibil, arătând că, pentru ţara noastră, adoptarea monedei unice este un obiectiv de importanţă esenţială, atât pentru economia naţională şi prosperitatea pe termen lung a cetăţenilor români, cât şi pentru poziţionarea noastră în interiorul Uniunii.

, a precizat Administrația Prezidențială, după ce Iohannis a participat la Summitul Euro în format extins de la Bruxelles. Potrivit acordului de aderare la UE, România ar trebui să adere la zona euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri