Prima ţară europeană în care nu mai poţi plăti în numerar este îngrijorată de ritmul rapid în care are loc transferul tranzacţiilor în mediul online şi pe dispozitivele mobile.

FOTO: Perfect Tour

În magazinele şi restaurantele din Suedia, afişele care anunţă că nu sunt acceptate plăţile în numerar au devenit ceva obişnuit, relatează Bloomberg.

Autorităţile efectuează, potrivit News.ro, o analiză extinsă a legislaţiei bancare şi acordă o atenţie specială tendinţei de scădere a plăţilor în numerar, iar un raport interimar este aşteptat cel mai devreme în această vară.

Mulţi oameni, în special vârstnicii, nu au acces la tehnologia digitală

”Dacă această tendinţă de dispariţie a numerarului are loc prea rapid, va fi dificil să menţinem infrastructura de operare a numerarului”, a declarat Mats Dillen, şeful comisiei parlamentare de evaluare a acestei probleme. Acesta a refuzat să ofere detalii referitoare la tipul de propuneri care ar putea fi incluse în raport.

Suedia este considerată ţara cu cel mai scăzut volum al tranzacţiilor în numerar din lume. Majoritatea sucursalelor bancare din ţară au renunţat să mai lucreze cu numerar. Multe magazine, muzee şi restaurante acceptă în prezent doar plăţi cu cardul sau prin dispozitive mobile. Există însă şi un dezavantaj, faptul că mulţi oameni, în special vârstnicii, nu au acces la tehnologia digitală.

”Am putea intra pe o spirală negativă, care poate pune în pericol infrastructura pentru numerar. Analizăm cu atenţie acest tip de probleme”, a spus Dillen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =