Mămicile s-au hotărât să ia atitudine împotriva medicilor din sistemul de stat, pe care-i consideră slab pregătiţi şi dornici să-şi umple buzunarele cu „atenţii” de la pacienţi.

Se întâmplă la Târgu Jiu, unde va avea loc o acţiune masivă de protest la începutul săptămânii viitoare. Mămicile s-au pus de acord să tragă un semnal de alarmă şi se aşteaptă câteva sute de participante care vor ieşi în stradă, în centrul oraşului lui Brâncuşi .

Acestea sunt nemulţumite de modul cum îşi fac meseria unii medici de la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj, supranumit deja „Spitalul Morţii”.

„Mai întâi am avut ideea de a organiza protestul în curtea spitalului, dar nu vom putea face asta pentru că nu vrem să încurcăm activitatea medicală şi nici urgenţele. Noi vrem să tragem un semnal de alarmă”, a spus una dintre mămici. Mobilizarea se face pe Facebook. „Mă alătur şi eu din suflet. Am trecut prin clipe groaznice cu fetiţa mea, am simţit cum ne suflă moartea în ceafă. Am simţit ignoranţa şi mândria cadrelor medicale. Am simţit deznădejde, teama de a-mi pierde copilul”, a fost mărturisirea unei alte mămici.

„Sunt mamă a doi copii şi am trecut prin clipe de coşmar cu fetiţa mea din cauza unei doamne medic pediatru din acest spital. O să fug de ea mâncând pământul”, a fost anunţul unui alt părinte din Târgu Jiu. „Prea multe suflete trăiesc clipe cumplite şi chiar sfârşesc în chinuri din cauza unor incompetenţi”, a mai scris altă mămică.

Săptămâna trecută, un copil de numai un an şi jumătate a ajuns la spital în comă. A fost transportat la o clinică din Capitală, cu elicopterul SMURD, dar nu a mai supravieţuit. A murit după aproape şapte zile în care a fost în comă. Părinţii au anunţat că vor depune sesizare la Colegiul Medicilor, după ce îşi vor înmormânta copilul.

Un alt caz în care medicii sunt acuzaţi de neglijenţă a fost înregistrat în urmă cu un an. Părinţii au depus plângere la Parchet, însă abia în această săptămână familia a fost chemată la audieri. Poliţiştii susţin că acum a ajuns la Târgu Jiu mama şi mătuşa fetiţei. „După ce fata este preluată de Pediatrie, se chinuiesc o oră să îi bage fetei o branulă în căpuţ, deoarece nu-i găseau vene. Fata este conectată la aparatul de oxigen, cu mască de adult pe faţă! Secţie de pediatrie fără masca de copil pentru oxigen, masca fiind cât căpuţul Melisei. Anunţ doctoriţa că fetiţa mea face crize de apnee, ea spunând ca nu am dreptate. Într-un final, îi ridică fetei bluziţa de pe ea şi constată şi ea că fata nu respira. Se panichează şi îmi spune ca o depăşeşte cazul, că e grav şi să trimitem fata înapoi la Timişoara. Cu chiu, cu vai, obţinem aprobare pentru o salvare tip C2, să transfere fata la Timişoara”, a povestit mămica atunci pe un site de socializare.

68 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =