Regina Elisabeta a II-a marchează 66 de ani de la accederea pe tronul Marii Britanii, într-o ceremonie privată desfăşurată pe domeniul său de la Sandringham, relatează marţi Press Association.

Regina Elisabeta a II-a. Foto: biography.com

Elisabeta a II-a, suverana cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, a devenit regină la 6 februarie 1952, după moartea regelui George al XVI-lea.

Aniversarea a 66-a de ani de domnie a fost salutată cu 41 de salve de tun de către Trupele regale de artilerie călare în Green Park din Londra şi cu 62 de salve de tun de Honourable Artillery Company la Turnul Londrei.

Aşa cum obişnuieşte de mulţi ani, regina petrece ziua în care este comemorată moartea tatălui ei, pe domeniul privat de la Sandringham, Norfolk, unde îşi petrece vacanţa de iarnă.

Regele George al VI-lea a murit în somn în reşedinţa de la Sandringham, el suferind de cancer la plămâni.

Prinţesa Elisabeta a II-a, care avea doar 25 de ani, se afla la mii de mile depărtare în Kenya, într-un tur al Commonwealth împreună cu ducele de Edinburgh când a aflat despre moartea tatălui ei şi accederea ei la tron. Ea s-a întors acasă regină.

Anul 2018 va fi unul încărcat pentru casa regală.

Casa regală britanică va sărbători două nunţi, cea a prinţului Harry şi cea a prinţesei Eugenie.

De asemenea, regina Elisabeta a II-a urmează să aibă în acest an doi noi strănepoţi. Este vorba despre al treilea copil al ducelui şi ducesei de Cambridge şi de al doilea copil al nepoatei sale Zara, cu fostul jucător de rugby, Mike Tindall.

De asemenea, fiul său Charles, prinţul de Wales, va împlini 70 de ani în luna noiembrie.

361 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here