Caută
Close this search box.

Scandal în Rusia: „Cripto-minarea monedelor Bitcoin”, arestări în lanț

Ofițerii de securitate ruși au arestat câțiva oameni de știință care lucrează la un centru de securitate extrem de secret din Rusia pentru exploatarea cripto-monedelor, scrie BBC. Suspecții au încercat să utilizeze unul dintre cele mai puternice supercomputere rusești pentru a exploata Bitcoins, spun reporterii media.

Centrul Nuclear Federal din Sarov, vestul Rusiei, este o zonă restrânsă, fiind înconjurat de garduri de sârmă și de numeroși ofițeri de pază.

Serviciul de presă al centrului a declarat: „A existat o încercare nesancționată de utilizare a instalațiilor informatice pentru scopuri private, inclusiv așa-numitul minerit privind crypto-monedele”.

Supercomputerul nu trebuia să fie conectat la internet, pentru a preveni astfel intruziunea, dar odată ce oamenii de știință au încercat să facă acest lucru, departamentul de securitate al centrului nuclear a fost avertizat. Acestea au fost predate Serviciului Federal de Securitate (FSB), spune serviciul de știri rus Mash.

„Din informațiile pe care le avem, a fost deschis un caz penal împotriva cercetătorilor ruși”, a declarat serviciul de al agenției de știri Interfax.

Crypto-valutele, cum ar fi Bitcoin, nu se bazează pe servere centralizate de computere. Persoanele care furnizează putere de procesare a calculatoarelor în sistemul criptografic, pentru a permite efectuarea tranzacțiilor, pot obține recompense în Bitcoins.

Exploatarea crypto-valutelor (Bitcoin) necesită o mare putere de calcul, cunoștințe computaționale și cantități uriașe de energie. S-au raportat că alte unități industriale din Rusia sunt folosite pentru cripto-minare, iar un om de afaceri a achiziționat două fabric de energie electrică pentru această activitate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri