Caută
Close this search box.

Scrisoarea unui român, adresată lui Kovesi: Aţi câştigat un milion binemeritat de aliați

Kovesi

După coferinţa de presă maraton, ţinută de Kovesi pe treptele DNA, un cetăţean român îi adresează şefei DNA o scrisoare, devenită virală pe Internet.

Kovesi

„Am avut ocazia să ascult un funcționar public care a stat față în față cu o armată de jurnaliști și nu a clipit dar a oferit, în același timp, răspunsuri inteligibile.

Dacă vă mirați de mirarea noastră, vă rog să mă credeți că și noi ne mirăm. Pur și simplu nu mai suntem obișnuiți ca un funcționar public să coboare în agora și să nu se facă de rușine”, îi scrie „un cetăţean” lui Kovesi.

Redăm mai jos integral textul:

„Distinsă doamnă procuror-șef al DNA,

În primul rând, vă mulțumesc că nu ați citit de pe foaie. Nu râdeți. Ploaia recentă de agramați catapultați în funcții de înaltă demnitate publică ne-a făcut, pe mulți dintre cei care nu avem nevoie de algocalmine după ce utilizăm limba română, să ne punem serioase întrebări dacă mai avem ce căuta pe aceste meleaguri.

Ați fost aseară antiteza ministrului ”altă-ntrebare” și a succesorului său, veritabilul Hypnos. Am avut ocazia să ascult un funcționar public care a stat față în față cu o armată de jurnaliști și nu a clipit dar a oferit, în același timp, răspunsuri inteligibile.

Dacă vă mirați de mirarea noastră, vă rog să mă credeți că și noi ne mirăm. Pur și simplu nu mai suntem obișnuiți ca un funcționar public să coboare în agora și să nu se facă de rușine. Fără să vă propuneți asta, profesionalismul cu care ați răspuns a fost ca o hârtie de turnesol pentru unii dintre ”jurnaliștii” care au venit la microfon și care și-au bătut joc de profesia lor cu întrebări de rară stupiditate și vădită rea-voință.

Atacul coordonat al inculpaților coroborat cu liniștea venită dinspre DNA a ridicat multora niște semne de întrebare. Nu spun că le-ați clarificat pe toate, dar ați dispersat norii. Sunt sigur că instituția e perfectibilă. De cealaltă parte însă, brigada de veroși care visează noapte de noapte să desființeze Codul Penal are infinit mai multe explicații de dat.

Sub atenta lor oblăduire Parlamentul a ajuns o glumă, Guvernul ceva ce se schimbă semestrial și administrația publică o catastrofă. I-a apucat totuși brusc și subit iubirea de democrație și liberalism și dorința de reformă.

Tot ei sunt cei care au mutat lupta anticorupție din arena juridică în cea politică din motive evidente. N-am strigat niciodată ”DNA, să vină să vă ia!” și nici nu o voi face vreodată pentru că e împotriva principiilor liberale din care sunt construit.

„Părinții mei au trăit zeci de ani în teamă și în sărăcie mulțumită Partidului”

Îmi este clar însă că se dă un asalt asupra separației puterilor în statul român, iar cetățenii responsabili nu pot asista pasiv la așa ceva. România a mai fost condusă de la Partid cu rezultate bine-cunoscute. Părinții mei au trăit zeci de ani în teamă și în sărăcie mulțumită Partidului. Eu unul nu îmi doresc ca țara mea să mai treacă prin așa ceva.

Aseară ați descălecat și v-ați apărat munca, instituția și colegii ca un adevărat lider. Chiar dacă aș putea găsi lucruri pe care să vi le reproșez, ele pălesc în fața celor care vă vor plecată. Aseară ați câștigat un aliat. De fapt, ce vorbesc, ați câștigat un milion binemeritat de aliați. Știți cum se spune, primul milion e cel mai greu.

Cu apreciere,
Un cetățean

10 răspunsuri

  1. Cele 3 scursori ale regnului animal-numesc pe klaus iohanis, vasilica dancila si tudorel toader- sunt cei care promoveaza anarhia nationala si fac advertising pentru razboi civil in Romania, pein neimplicarea -absolut totala -in treburile pentru care sunt platiti regeste, la acest moment neancrederea populatiei in stat este maxima, furia oamenilor este pe punctul sa erupa, iar acesti 3 criminali mameluci, se tin de vacante si convorbiri despre griji personale, in loc sa-si puna toti 3 semnatura si sigiliul functiei pe o cerere expres, trimisa INTERPOLULUI pentru a-i aduce in cateva zile pe cei 11 sau 12 mari fugiti de lege, din tara…probabil ca si ei au pregatite cuibaruri, tot prin asemenea tari si locuri, unde au deja antemergatorii, care- cum am zis de multe ori- cu sutele de milioane furate de la romani, cumpara proprietati si deschid afaceri lucrative pe acolo, si -probabil- cumpara si „intelegerea” autoritatilor locale…

  2. Levst toate ca toate!…Dar pana la președintele tarii mele!.. Nu îl amesteca cu mizeriile psd-alde. E cu mult mai cu coloana vertebrala! E un președinte adevărat, cum nu am mai avut de la asa zisa revolutie incoace…

  3. Aseara a gafat si Johanis nu trebuia sa apara cu astfel de comentarii dar totusi nu il putem compara cu analfabetii din psd!

  4. Sarut mana dna Kovesi.Scapati-ne de ciuma psd-alde.Tara este cu dvs.
    Ps:ptr dragnea,tariceanu varanu si slugile lui gadea si badea( intentionat la scriu numele cu litera mica).Dati-va foc sau o sa se gaseasca cineva sa o faca curand.

  5. Alex
    O adevarata doamna : eleganta, distinsa, competenta, dedicata meseriei.
    BRAVO!

  6. ” v-ați apărat munca, instituția și colegii…” asa am gandit si eu., alt cetatean al acestei tari.

  7. „… v-ați apărat munca, instituția și colegii…” asa am gandit ascultand-o pe d-na Kovesi, eu un cetatean.

  8. O adevárat lider la DNA si foarte cititá,brava domnà procuror,felicitàri din parte unui grup din Italia Pomezia

  9. ha ha ! Puneti-o Presedinte ! asta meritam in tara asta de tampiti !

  10. nu a fost conferinta de presa,ci interogatoriu.intrebari puse mestesugit si in mod repetat,doar-doar va raspunde diferit si va da apa la moara detractorilor.scopul lor nu era sa se afle adevarul ci s-o infunde pe sefa dna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri