Şerban Nicolae a făcut declaraţii halucinante la Euronews. Corupţii nu ar trebui să fie arestaţi preventiv, iar procurorii DNA comit un abuz aplicând o astfel de tactică.

Şerban Nicolae

„Dacă aveţi o persoană coruptă, un oficial de rang înalt, nu trebuie să arestaţi acea persoană, trebuie să strângeţi probe. Arestul preventiv nu este sancţiunea.

Este ca un fel de a arăta puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă. Dacă oamenii văd un oficial de rang înalt încătuşat, cu mâinile legate, în faţa camerelor de luat vederi, în miezul nopţii, unii oameni simt un fel de satisfacţie precum în Roma antică, atunci când erau gladiatorii în arenă.

Scandal, limbaj suburban, invective în Parlament, la votul pe Legile justiţiei. Şerban Nicolae: Îţi arăţi fasolele?

Dar acesta nu este un sistem judiciar, asta este răzbunare, este luptă politică, este un abuz, asta este tot corupţie”, a afirmat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD a susţinut, potrivit epochtimes-romania.com, că DNA este legată de serviciile secrete.

„Şefa DNA ar trebui să plece”

„Dacă conduci o investigaţie folosind protocoale secrete, folosind echipe comune de procurori şi ofiţeri ai serviciilor secrete, acest lucru este ilegal, este parte a abuzului, este ca un cancer al societăţii care subminează credibilitatea acţiunii judiciare, în special în lupta anticorupţie.”

Şerban Nicolae consideră că, folosind astfel de tactici, Laura Codruţa Kovesi şi-a subminat credibilitatea sa ca şef al grupului de lucru al DNA.

„Dacă ea consideră că nu a făcut nimic rău prin utilizarea protocoalelor secrete sau a regulilor de procedură secrete, ar trebui să plece”.

81 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =