După aproape 20 de ani, piesa Cea mai frumoasa zi este cântată de doi artiști din generații diferite.

Când era doar Andrei Tiberiu Maria, Smiley a crescut cu muzica lui Alexandru Andrieș și mereu a visat să cânte alături de acesta. „Îl ascult pe Alexandru Andrieș de când eram mic. Faptul că am reușit să cânt alături de el este un vis împlinit pentru mine. A fost cu adevărat cea mai frumoasă zi”, spune Smiley.

Smiley și Alexandru Andrieș

Pentru Smiley este prima colaborare cu un artist de jazz, unul dintre mentorii copilăriei lui: “Eu am început să fac muzică, inspirat de artiști mari români care azi nu mai sunt în centrul atenției. M-am întors la ei din respect pentru muzica lor și pentru generații întregi care s-au hrănit cu ea, mai ales în momentele în care libertatea le-a fost luată. Îmi place să cred că e o revitalizare a unor hit-uri, care nu au avut șansa să intre în playlist-ul radiourilor, lucru care pentru generația mea de artiști este prima confirmare pe care o are munca noastră: să intre pe radio”, declară emoționat Smiley.

Alexandru Andrieș împărtășește același entuziasm. “Surpriza a fost extrem de plăcută: s-a dovedit că toți cei din trupă sunt profesioniști și muzicieni foarte buni, au venit cu lecția învățată și am repetat. Cea mai frumoasă zi într-o atmosferă relaxată și prietenoasă – exact așa cum se vede în imaginile din acest videoclip – iar Andrei a fost cea mai frumoasă surpriză, am stat la povești și am aflat că ascultase albumele mele (și nu de ieri, de azi), că-i plac cântecele mele în general și că această melodie este preferata lui. Așa că mă bucur mult că s-a întâmplat această întâlnire și probabil că vor mai fi și altele de-aici încolo”, povestește Alexandru Andrieș despre colaborarea cu Smiley.

113 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =