Caută
Close this search box.

SpaceX lansează, marți, cea mai puternică rachetă din lume dotată cu 27 de motoare VIDEO

Elon Musk își vede visul cu ochii: SpaceX se pregătește să lanseze, astăzi, cea mai puternică rachetă din lume. Evenimentul este programat să aibă loc la ora 6:30 p.m GMT (20:30, ora României) de pe platforma din Florida de unde a decolat şi racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au aselenizat.

Foto: spacex.com

Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. Mail Online notează că a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ, relatează Descoperă.ro.

Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare şi se vor reîntoarce pe Pământ. Însă lansarea este extrem de riscană, după cum a afirmat şi Elon Musk ar exista ”şanse mari ca vehiculul să nu ajungă la destinaţie”.

În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu maşina electrică ataşată de rachetă. În interiorul maşinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din maşină se va auzi melodia ”Space Oddity” a lui David Bowie.

Specialiştii şi inginerii ce vor monitoriza lansarea de marți se aşteaptă ca mulţi vizitatori să fie prezenţi la eveniment, toate biletele fiind deja vândute.

Racheta poate livra în cadrul unei singuri lansări 63.800 de kilograme de încărcătură pe orbita joasă a Pământului, aproximativ 26.700 de kilograme de orbita înaltă a Pământului, 16.800 de kilograme pe Marte sau 3.500 de kilograme pe Pluto.

Falcon Heavy are componenţa a trei rachete Falcon 9, ce în prezent duc provizii către Staţia Spaţială Internaţională. Musk intenţionează să utilizeze racheta Heavy pentru a duce primii oameni pe Marte. În mai multe declaraţii publice, Musk a afirmat că există şanse mari ca racheta să explodeze în timpul  primului zbor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri