Caută
Close this search box.

Spionii ruşi au atacat computerele de la Jocurile Olimpice

spionii ruşi

Câteva sute de computere de la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud au fost atacate de spionii ruşi militari. Aceştia au vrut să dea impresia că atacul aparţine Coreei de Nord, arată surse din serviciile secrete americane, citate de Washington Post.

Hackerii ruși ar putea prelua controlul asupra rețelelor electrice din mai multe țări

Spionii ruşi au lovit în timpul ceremoniei de deschidere

Sursele citate afirmă că spionii ruşi au lovit în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice. Un alt atac se credea că ar putea fi lansat chiar în timpul ceremoniei de închidere, care va avea loc duminică, la orele prânzului.

În acea seară, au avut loc întreruperi de Internet, la sistemele de difuzare și la website-ul Olimpiadei. Mulți participanți nu au putut da print la biletele pentru ceremonie, aceasta ducând la locuri goale în tribune.

, arată sursa citată. Aceasta afirmă că este vorba despre represalii #împotriva Comitetului Olimpic Internațional pentru interzicerea echipei ruse de la Jocurile de Iarnă din cauza încălcărilor dopajului. Nici unui oficial din federația olimpică a Rusiei nu i s-a permis să participe”.

Spionii ruşi au acţionat pe o metodă folosită şi la Rio de Janeiro

„La începutul lunii februarie, GRU a avut acces la circa 300 de computere legate de olimpiadă, potrivit unui raport din această lună”, arată publicaţia americană.

Biroul sud-coreean al directorului de informații naționale a refuzat să comenteze. Informaţia, care nu a fost anunţată public, este în concordanță cu rapoartele analiștilor din sectorul privat. Aceştia au spus că au văzut semne că Rusia viza Jocurile Olimpice din 2018.

„Aceasta ar continua un model de astfel de încercări, folosit inclusiv în timpul Jocurilor de vară din 2016, din Rio de Janeiro”, mai arată Washington Post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri