Caută
Close this search box.

Tehnologia de partea infractorilor. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră din Iaşi

O dronă artizanală utilizată la transportul ţigărilor de contrabandă a fost descoperită, luni seară, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, drona prăbuşită a fost identificată la frontiera cu Republica Moldova, la scurt timp după ce poliţiştii de frontieră ieşeni au sesizat zgomotul produs de aceasta şi au monitorizat aparatul de zbor.

„Poliţiştii de frontieră au sesizat, pe direcţia localităţii de frontieră Podu Jijiei – comuna Golăieşti, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbuşită şi avariată, de care era prins un colet care conţinea ţigări de provenienţă Republica Moldova”, se precizează în comunicatul ITPF.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 12.500 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, în valoare de circa 2.900 lei, acestea fiind ridicate în vederea confiscării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri