Caută
Close this search box.

Transgaz a câştigat licitaţia de privatizare Vestmoldtransgaz, R. Moldova

transgaz

Compania de stat românească Transgaz a câştigat concursul de privatizare a transportatorului de gaze Vestmoldtransgaz, din Republica Moldova. Societatea de transport a anunţat că marţi Agenţia Proprietăţii Publice din subordinea Ministerului Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova a făcut publică adjudecarea.

România nu deține stocuri suficiente de gaze pentru iarnă

Transgaz este prima companie de stat româneasă care se extinde în regiune. Pe 28 decembrie 2017, Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău, având ca asociat unic Transgaz, a depus o ofertă angajantă pentru achiziţia integrală a Vestmoldtransgaz, aminteşte News.ro.

Transgaz va investi astfel în Republica Moldova

„În următorii doi ani, Eurotransgaz SRL va derula un proces investiţional în Republica Moldova care va include construirea unui gazoduct între Ungheni şi Chişinău, precum şi instalaţiile necesare operării acestei conducte în condiţii de eficienţă, siguranţa şi competitivitate, oferind totodată rute şi surse alternative de aprovizionare pentru piaţa din regiune”, arată un comunicat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Transgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de siguranţă, eficienţă economică şi protecţie a mediului înconjurător.

Transgaz, anul trecut, peste 600 de milioane de lei profit net

Transgaz a realizat anul trecut un profit net de 602,1 milioane lei, în creştere de peste 1% faţă de anul anterior. De asemenea, veniturile din exploatare înainte de echilibrare şi de activitatea de construcţii au scăzut la 1,748 miliarde lei, de la 1,81 miliarde lei la sfârşitul lui 2016.

Acţionarul majoritar al Transgaz este Ministerul Economiei, care controlează 58,5% din acţiuni. Compania are o capitalizare de 4,82 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri