USR solicită demisia imediată a ministrului Justiției, Tudorel Toader, după ce acesta a cerut revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„De aproximativ un an de zile ministrul Justiției, Tudorel Toader, tot încearcă să amâne această decizie pe care i-o cer mai marii PSD, oamenii care i-au dat portofoliul Justiției pe mână, cu scopul clar de a-i scăpa de amenințarea dosarelor pe care le au în instanță și nu pentru a administra corect regulile după care funcționează sistemul judiciar”, se arată într-un comunicat al USR.

„Tudorel Toader a ales să respecte indicațiile șefilor politici și să dea un semnal puternic magistraților din România că de acum înainte oricine îndrăznește să cuteze să ancheteze gașca de penali a lui Liviu Dragnea va fi supus hărțuielilor mediatice și politice.

USR le transmite magistraților independenți și onești, care nu se lasă intimidați de PSD, că au un sprijin în ei și în societatea civilă, în sutele de mii de români care-și doresc o justiție dreaptă și o lege egală pentru toți.

USR respinge categoric această încălcare a principiilor statului de drept, care astăzi, prin însuși ministrul Justiției, au fost aruncate complet în derizoriu.

Prin decizia de azi, Tudorel Toader se compromite definitiv în fața magistraților și a societății. El a intrat ca independent în Guvern, dar a devenit doar un instrument obedient.

În pofida unei cariere respectabile, fost rector al celei mai vechi universități de Drept din România și fost judecător al Curții Constituționale, Tudorel Toader a renunțat la principiile sale de profesionalism pentru a servi interesele grupului infracțional organizat care conduce azi România.

Acțiunile ministrului Toader sunt o dovadă de atentat la independența sistemului judiciar din România și cerem să fie sancționate.”

 

154 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Si PNL cere acelasi lucru(…)____—–____”OITZA TURCANA,/DE ESTI NAZDRAVANA…”—–____——- in sfarsit behai si tu ceva care face sens, dar asta -nici pe departe – nu este de ajuns, daca ai avea(inclusiv tot peneleul tau) , putin, un minim-minimorum, de bun-simt, ar trebui sa va impuscati toti, in masa, sau sa cereti ( de fapt sa aplicati) intoarcerea la Monarhie insa numai cu aport Englez, si celelalte cateva duzini de masuri, expuse de mii de ori, printre care si REDUCEREA n-rului de paraziti supremi-PARLAMENTRII- LA SUB O SUTA…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here