Caută
Close this search box.

USR va ataca din nou Legile Justiţiei la Curtea Constituţională

usr

USR va ataca din nou Legile Justiţiei la CCR, după ce Curtea a respins miercuri, ca inadmisibile, sesizările depuse de USR împotriva modificărilor aduse celor trei legi. Uniunea a arătat că legile au fost adoptate cu încălcarea principiului bicameralismului, informează HotNews.

usr

Jean Claude Juncker: Dacă legile justiției rămân în această formă, discutăm în alți termeni

De asemenea, cu încălcarea principiului respectării legii, precum şi a obligaţiilor rezultate din aderarea României la tratatele constitutive ale UE. Potrivit comunicatului, s-a arătat că, în cazul uneia dintre aceste legi, a fost încălcată şi ordinea de sesizare a Camerelor Parlamentului.

download Comunicatul CCR privind respingerea sesizării USR

Indamisibile la CCR toate trei solicitările USR

„S-au respins toate trei ca inadmisibile. Cele care privesc statutul magistratului şi CSM (Legile 303 şi 317/2004 – n.r.) – pentru neintrunirea numărului de parlamentari necesar pentru sesizare. Aveam 48, doi din altă parte care, însă, semnaseră şi la altă sesizare. Cu privire la organizarea judecătorească, Legea 304, s-a respins pentru depăşirea termenului înăuntrul căruia se poate face sesizarea. După legea noastră, sesizarea se poate face în două sau cinci zile, în funcţie dacă este de urgenţă sau nu. S-a făcut după o lună şi ceva”, a declarat Valer Dorneanu, preşedintele CCR, citat în comunicatul partidului.

USR consideră că CCR şi-a contrazis propria jurisprudenţă pentru a evita să judece sesizările depuse pe 22 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri