Caută
Close this search box.

VIDEO Povestea impresionantă a bătrânei singure din Siberia, care patinează pe Lacul Baikal

Povestea

Povestea singurătăţii bătrânei din Siberia, care patinează pe Lacul Baikal, a impresionat multă lume.

Povestea
captură youtube

Liubova are 76 de ani, așteaptă lună de lună pensia, iar patinele ei au fost fabricate în 1943. Este foarte mândră de longevitatea patinelor ei sovietice fără ghete, care se leagă de gleznă cu niște sfori.

Acum, Liubova trăiește singură pe malul celui mai vechi lac din lume, format în urmă 25-30 de milioane de ani, cu o adâncime maximă de 1.642 de metri.

„Câtă frumusețe, o incredibilă frumusețe!”

Uneori, în acest paradis aspru, Liubova primește vizita fiului ei. În rest, zilele bătrânei se scurg identic.

„Stau singură în bucătărie și privesc. Mă simt fericită. Și apoi mă gândesc: dacă cineva ar sta lângă mine, ar spune – «Câtă frumusețe, o incredibilă frumusețe!»”, povestește Liubova într-un videoreportaj realizat de RFE/RL.

Aici a fost locul copilăriei ei. Viața Liubovei a făcut un lung ocol, apoi a adus-o înapoi. S-a întors în ținuturile natale în 2011, după ce a părăsit, ca proaspătă pensionară, fabrica din Irkutsk, cel mai mare oraș siberian, unde a lucrat de când se știe.

„Am tot ce îmi trebuie. Aș fi putut să plec după moartea soțului. Dar nu am vrut. Știu că viața este dură aici. Tata și mama au muncit pe brânci. Cum să părăsesc totul? Cum să fac așa ceva?”, spune Liubova, potrivit digi24.ro.

Ori de câte ori vacile ei o iau haihui pe lacul înghețat bocnă, Liubova își înnoadă sforile patinelor și, calmă, cu o mână dusă grațios la spate, pornește în căutarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri