Caută
Close this search box.

”În vizită la domnul Green”, între spectacol și dezbatere

Marți, 20 februarie, de la ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta spectacolul ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN, de Jeff Baron, în regia lui Erwin Șimșensohn. Din distribuție fac parte Virgil Ogășanu și Tudor Aaron Istodor.

Jeff Baron – scriitor american – a scris romane, piese de teatru, librete pentru operă, comedii şi drame pentru principalele reţele de televiziune americane. „În vizită la Domnul Green”, cea mai cunoscută piesă a sa, a fost jucată în 43 de ţări și tradusă în 23 de limbi. Domnul Green, un bătrân evreu văduv din Manhattan a renunţat să se mai bucure de viaţă, trăind într-o izolare fizică şi spirituală autoimpusă. Întâlnirea cu Ross, un tânăr sofisticat, provoacă incursiuni în trecut, aduce la suprafață vechi secrete de familie și sentimente reprimate. Textul vorbeste despre diferentele dintre generatii, despre asumarea trecutului traumatic si a identitatii sexuale, despre confruntarea cu fricile si prejudecatile „celuilalt”.

Spectacolul va fi urmat de o discutie cu echipa MOZAIQ despre drepturile minorităților și despre forme de solidarizare împotriva discriminării și marginalizării.

Evenimentul este organizat în cadrul Ticun Olam – program de teatru pentru dreptate socială, inițiat de Teatrul Evreiesc de Stat și coordonat de David Schwartz și Andreea Vălean.

Accesul la discuțiile de după spectacol va fi liber, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații despre programele și activitățile Teatrului Evreiesc de Stat puteți afla de pe site-ul www.teatrul-evreiesc.ro sau de pe pagina de Facebook www.facebook.com/teatrulevreiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri