Caută
Close this search box.

Weekend de coșmar la Moscova, cu căderi de zăpadă cât pentru o lună

O cumplită furtună de zăpadă, neobișnuită chiar și pentru Rusia, a răvășit Moscova în weekend-ul care a trecut. 

Au fost anulate ori amânate sute de zboruri aeriene, s-au blocat efectiv căile de transport și alimentare către localitățile din zona Moscovei, iar autoritățile au declarat  ”zi de zăpadă” – un eveniment extrem de neobișnuit chiar și în capitala rusă, de regulă foarte rezistentă la înghețuri și ninsori.

Biroul Meteorologic a declarat luni că, doar în weekend, s-a depășit media căderilor de zăpadă pentru o lună, în timp ce înălțimea zăpezii a ajuns la peste 55 de centimetri în mai multe părți ale capitalei.

Într-un oraș în care școlile sunt rareori închise, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că părinții nu sunt așteptați să ducă, luni, copiii la școală. Străzile din Moscova, în dimineața zilei de luni, au fost aproape complet blocate, evitându-se la limită un blocaj complet, de care se temeau cei mai mulți.

În plus, peste 2000 de copaci au câzut sub greutatea zăpezii, un om fiind ucis și mulți alții răniți.

În jurul Moscovei, situația a fost atât de gravă, încât autoritățile locale au cerut armatei să trimită trupele și camioanele pentru a elimina zăpada, a declarat luni Ministerul Apărării. (foto abcnews.go.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri