Caută
Close this search box.

WTA: Simona Halep, desemnată jucătoarea lunii ianuarie

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lunii ianuarie în circuitul profesionist de tenis feminin (WTA), pentru titlul cucerit la Shenzhen şi finala jucată la Australian Open.

Halep, în vârstă de 26 de ani, a ocupat detaşat primul loc în ancheta realizată pe site-ul WTA în rândul internauţilor, cu 71 de procente, fiind urmată campioana de la Melbourne, daneza Caroline Wozniacki (25 la sută), germanca Angelique Kerber (3 la sută) şi ucraineanca Elina Svitolina (1 la sută).

Acest premiu vine după ce Simona Halep a jucat cea de-a treia finală de Grand Slam a carierei. După un turneu memorabil, în care a jucat meciuri maraton împotriva americancei Lauren Davis şi germancei Angelique Kerber, în turul trei, respectiv semifinale, constănţeanca a fost învinsă de Wozniacki, într-o finală decisă în trei seturi. Destanee Aiava, Eugenie Bouchard, Naomi Osaka şi Karolina Pliskova au fost celelalte jucătoare învinse de Simona, de-a lungul turneului de la Australian Open.

Eleva lui Darren Cahill a început anul 2018 prin câştigarea Shenzhen Open, devenind prima jucătoare care îşi trece în palmares două titluri la turneul din China. Ea le-a învins pe Nicole Gibbs, Duan Ying-Ying, Aryna Sabalenka şi Irina-Camelia Begu până să ajungă în finală, unde s-a impus, în trei seturi, în faţa deţinătoarei trofeului, jucătoarea cehă Katerina Siniakova, într-o partidă care a avut loc în sală din cauza vremii nefavorabile.

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri