Caută
Close this search box.

Atac cibernetic de proporții împotriva Guvernului din Germania, în desfășurare

”Acesta este un atac cibernetic real care vizează o parte a guvernului (german). Acest atac este încă în desfăşurare”, a declarat deputatul conservator Armin Schuster, membru al Comisiei pentru probleme de securitate a Parlementului german.

Niciun detaliu suplimentar nu va fi dat pentru a nu dezvălui informaţii hackerilor, scrie Agerpres.

Atacul informatic a inceput, miercuri,împotriva a două ministere.

”Nu putem evalua pe deplin amploarea daunelor astăzi, ar fi prematur”, a spus Schuster, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel.

Agenţiile de presă dpa şi Reuters au relatat miercuri că o grupare de hackeri ruşi cunoscută sub numele APT28 a atacat sistemele informatice ale Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării din Germania şi a sustras informaţii confidenţiale.

Guverne şi experţi în securitate din Occident susţin că există conexiuni între gruparea intitulată APT28 sau ‘Fancy Bear’ şi o agenţie de spionaj rusă şi că această grupare a fost implicată în atacurile cibernetice asupra Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA, înaintea alegerilor din 2016, şi camerei inferioare a parlamentului german în 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri